31 Temmuz 2015 09:28

2022 Kış Olimpiyatları Pekin’de

Paylaş

2008’de Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Çin’in başkenti Pekin, 2022 Kış Olimpiyatları’nı düzenlemeye de hak kazandı. Finalde Kazakistan’ın başkenti Almatı’yla yarışan Pekin, doğal kar dezavantajına rağmen oyların çoğunu topladı.

Pekin böylece hem yaz hem de kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapan ilk kent oldu. Konu üzerine açıklama yapan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, “Fantastik, olağanüstü ve harika bir başarı” dedi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki oylamaya 100 delegeden yalnızca 85’inin katılması dikkat çekti.

İnsan hakları örgütleri ve aktivistler, Çin ve Kazakistan’ı demokrasi ve ekoloji karnelerinin zayıflığı sebebiyle eleştiriyordu. Önümüzdeki süreçte Pekin’e yönelik bu eleştirilerin artması bekleniyor. Çin, ise Oyunları ülkedeki hava kirliliğine karşı mücadele aracı olarak kullanacağını öne sürüyor.

KİMSE İSTEMEDİ

2022 Kış Olimpiyatları için aday adayları arasında yer alan Münih, Stockholm, Krakow ve Graubünden kenti halkları, referandumlarda Olimpiyatların mali ve çevresel etkilerini göz önünde bulundurarak ‘Hayır’ oyu kullanmıştı. Ukrayna’nın Lviv kenti çatışmalar sebebiyle, Norveç’in başkenti Oslo da “IOC’nin kibirli talepleri” ve yetersiz halk desteğini gerekçe göstererek adaylıktan çekilmişti. (SPOR SERVİSİ)

Mithat Fabian Sözmen: 2022 krizi ve IOC'nin imaj sorunu

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Canan Karatay 'meslekten men edildi' haberini yalanladı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Silah bırakılana kadar operasyon devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...