30 Temmuz 2015 18:45

21 film Altın Aslan için yarışacak: Türkiye’den iki yapım Venedik’te

Paylaş

Bu yıl 72’ncisi düzenlenecek  Venedik Uluslararası Film Festivali’nin programı açıklandı.  

Açılışını, Baltasar Kormakur’un “Everets”, kapanışını ise Guan Hu’nun “Lao Pao Er (Mr Six)” filmleriyle yapacak olan Venedik Film Festivali’ne aday gösterilen 21 film ve yönetmenleri ise şöyle: Emin Alper – “Abluka”, Laurie Anderson – “Heart of a Dog”, Marco Bellocchio - “Sangue del mio Sangue”, Sue Brooks – “Looking for Grace”, Drake Doremus – “Equals”, Atom Egoyan – “Remember”, Cary Fukunaga – “Beasts of No Nation”, Giuseppe M. Gaudino – “Per amor vostro”, Xavier Giannoli – “Marguerite”, Amos Gitai – “Rabin, the last day”, Luca Guadagnino – “A bigger splash”, Oliver Hermanus – “The endless river” , Tom Hooper – “The Danish Girl”, Charlie Kaufman e Duke Johnson – “Anomalisa”, Piero Messina – “L’Attesa”, Jerzy Skolimowski – “11 Minut (11 minutes)”, Aleksandr Sokurov – “Francofonia”, Pablo Trapero – “El Clan” , Lorenzo Vigas – “Desde Allà”, Kristian Vincent – “L’Hermine”, Zhao Liang – “Behemoth”. Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron’un başkanlığındaki Altın Aslan jürisinde Nuri Bilge Ceylan, Alman oyuncu Diane Kruger, İngiliz yönetmen Lynne Ramsay ve Tayvanlı yönetmen Hou Hsiao-hsien gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. 

Emin Alper’in ikinci uzun metraj filmi, Abluka dünya galasını Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde gerçekleştirecek. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.  

Jüri başkanlığını İtalyan Yönetmen Saverio Costanzo’nun yapacağı “Geleceğin Aslanı” ödülü için mücadele edecek yönetmenlerden biri de Senem Tüzen.  İlk uzun metrajlı filmi “Ana Yurdu”, Venmedik’te dünya prömiyerini yapacak. Filmin başrolünde Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş bulunuyor.

UMUT FİLMİ FESTİVALDE

“Venedik Klasikleri”, bu yıl da, çoğu restore edilmiş, dünya sinemasına damga vurmuş 20 klasik film gösterilecek. Bu eserler arasında Yılmaz Güney’in “Umut” filmi de yer alıyor. Senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney’in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak ve Enver Dönmez de yer alıyor. 

 

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Toronto ‘Demolition’ ile açılacak

SONRAKİ HABER

Kadıköy Kent Dayanışması'ndan Kurbağalıdere eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...