29 Temmuz 2015 18:47

Beyaz Saray: Barış sürecine geri dönüş çağrısı yapıyoruz

Beyaz Saray yönetimi Türkiye’de tansiyonun düşürülmesi ve barış sürecine geri dönülmesi çağrısı yaptı.

Paylaş

 

 

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Eric Schultz günlük basın toplantısında, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona katkıları ve PKK kamplarını bombalamasına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Türkiye’nin stratejik NATO müttefiki ve IŞİD’i yok etme koalisyonunun önemli bir ülkesi" olduğunu dile getiren Schultz, “Türk hükümetinin IŞİD ile mücadelede, eğit-donat programının desteklenmesi, istihbarat paylaşımı ve operasyonel koordinasyonu içeren işbirliğinin derinleştirimesi ve ilerletilmesi taahhüdünden memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Türkiye’nin bunun bir parçası olarak hava üslerini koalisyon uçaklarına açtığını hatırlattı.

Schultz, Türkiye’nin PKK kamplarını bombalamasına yönelik düşüncesi sorulması üzerine PKK'nin "terörist bir grup olduğunu", "saldırılarını kınadıklarını" ve "Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu" yineledi.

Barış sürecine geri dönülmesi gerektiği mesajını da veren Schultz, “Tansiyonun düşürülmesi ve barış sürecine geri dönüş çağrısı yapıyoruz.” şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Canlı bomba ihbarı üzerine metrobüste arama yapıldı

SONRAKİ HABER

Ağrı Dağı'ndaki çatışma sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa