29 Temmuz 2015 12:54

'Meclise uyumaya gitmiyorum' diyen Işılak uykuda yakalandı

Türkiye Gazetesine verdiği röportajda 'Meclise uyumaya gitmiyorum' diyen AKP Milletvekili Uğur Işılak, yemin töreni ve Meclis Başkanlığı seçiminin ardından meclise 3. gelişinde uyuyakaldı. (FOTOĞRAF: RIZA ÖZEL(HÜRRİYET)

Paylaş

Türkiye Gazetesine verdiği röportajda "Meclise uyumaya gitmiyorum" diyen AKP Milletvekili Uğur Işılak, yemin töreni ve Meclis Başkanlığı seçiminin ardından meclise 3. gelişinde uyuyakaldı.

Olağanüstü gündemle toplanan Meclis'teki konuşmalar sırasında AKP'nin yeni milletvekili Işılak'ın uyukladığı görüntüler kameralara yansıdı ve kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Bunun üzerine Işılak'ın "Meclis'e uyumaya gitmiyorum" dediği Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportaj hatırlatıldı. Röportajdaki ilgili kısım şöyle:

"Meclis'te ne yapacaksınız? Kişisel projeleriniz var mı?
Meclis'e uyumaya gitmiyorum. Belli hayallerle gidiyorum. Sanat adamının sanatsal endişeleri vardır tabii ki. Tasavvur olarak da sanatsal ve medeniyet tasavvuru olabilir. Bunları gerçekleştirmek için gidiyoruz. Bir sanatkâr duyarlılığıyla inşallah bütün sanatçıların taleplerini en üste iletmek vazifem olacak. Sadece iletmekle kalmayıp makul projelerin gerçekleşmesine vesile olacak nitelikte çalışmalar yapmak üzere oraya gidiyoruz. Asıl hedef, yeni bir medeniyet ve sanat algısını oluşturmak. Son 50 yıl içerisinde kültürel, tarihî, geleneksel yapımızı taşıyan sanat eserlerine çok fazla rastlamak mümkün değil.  Yurt dışında dizilerimiz izleniyor. Dilimizi öğrenenler oluyor bu vesileyle. Bunlar bizi mutlu ediyor ancak üzen tarafı da var. Kültürümüz ve tarihimiz yanlış yansıyabiliyor. Dizi ve sinema sektöründe, müzik ve tiyatro alanında çok şeyler yapabilmemiz lazım. En azından nitelikli ve derdi olan insanlara yol açmak lazım. İnşallah göreve geldikten sonra bu kapıları aralamak için var olacağız."

UYANDI!

Uğur Işılak bir süre sonra uyandı ve hemen telefonuna sarıldı. Twitter'dan kendisine atılan mesajları okuyan Işılak'ı Cumhuriyet muhabiri Selda Güneysu görüntüledi.

Işılak uyandıktan sonra attığı tweet'te "Vatanseverin uykusu hainin uyanıklığından evladır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezayir’de yabancı futbolcu transferi yasaklandı

SONRAKİ HABER

İsrail İHA'ları Suriye ve Lübnan'a saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa