29 Temmuz 2015 14:25

MHP ve AKP işbirliği ile araştırma önergesi reddedildi

TBMM, HDP'nin çağrısının ardından CHP'nin 116 milletvekilinin imzası ile yaptığı başvuru üzerine toplandı. CHP'nin yaşanan olaylarının araştırılmasına yönelik Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge Genel Kurul'da AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) talebi üzerine bugün saat 15.00'te olağanüstü toplandı.

CHP'nin, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması nedeni ile TBMM Genel Kurulu'nun 8. birleşimi saat 15.00'te elektronik yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şafak Pavey yönetti. İlk kez başkanlık yapan Pavey'i CHP'liler alkışladı. 

Elektronik oylamada, yeni milletvekilleri ilk kez bu sistemi kullandı. Vekiller elektronik sistemi kullanırken zorlandıkları için bazı milletvekilleri oy pusulalarını tercih etti.

TBMM, HDP ve CHP'nin başvuruları üzerine yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Yaşanan can kayıplarından dolayı üzüntülerini dile getiren Meclis Başkanvekili CHP'li Şafak Pavey, herkese sağduyu çağrısı yaptı.

Oturum öncesi konuşan Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, Türkiye'nin bulunduğu acı koşullarda, Meclis'in acı ile toplandığını belirterek, yaşanan her türlü "şiddet ve terörü lanetlendiğini" belirtti. Pavey, "Ben her terör olayının ardından hayatını kaybedenlerin yanında yaralıları da merak ederim. Saldırıda kaçını daha kaybettiğimiz kaçının yaralı kaldığını, onları bekleyen zorlu yaşamı merak ediyorum. Bunlar öfkelerimizden nefretlerimizden daha kıymetliler. Bu vatan hırslarımızdan daha değerlidir. Varlıklarımıza bir şey katmak için değil, varlıklarımızla bir şey katmak için buradayız. Şiddete karşı bizi sağduyu ve mantığa çağırıyor. Su satmak için yangın çıkaranlardan olmayalım. Yangın bir felakettir" diye konuştu.

AKP-MHP ORTAKLIĞI

Oturumda yapılan konuşmalar sonrasında CHP'nin yaşanan olaylarının araştırılmasına yönelik Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi oylandı. Yapılan oylama sonrasında CHP'nin önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmedi.  

ÇEKİMSER KALAN MHP'LİLER VURAL'IN İŞARETİYLE RET OYU KULLANDI

Oylamada MHP milletvekillerinin önce çekimser kalıp sonrasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın elini kaldırıp arkasına bakmasıyla ret oyu kullanması dikkat çekti. 

Meclis 1 Ekime kadar kapalı kalacak. (ANKARA)

ARINÇ KÜRSÜDEN HDP'Yİ SUÇLADI

BAYDEMİR: MECLİS EVET DERSE SAVAŞ 48 SAATTE DURUR

CHP: SORUN MECLİS ÇATISI ALTINDA ÇÖZÜLSÜN

ARINÇ'TAN HDP'Lİ VEKİLE: BİR KADIN OLARAK SUS

'MECLİSE UYUMAYA GİTMİYORUM' DİYEN UĞUR IŞILAK MECLİSTE UYUDU!

ÖNCEKİ HABER

Iğdır'da, ‘Savaşa ve operasyonlara dur’ mitingi

SONRAKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarı’nın onur konuğu Romanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...