29 Temmuz 2015 10:32

Davutoğlu’dan operasyon senaryosu: PKK, IŞİD ve DHKP-C ortak hareket etti

Davutoğlu, Kürtlere ve PKK'ye yönelik başlattıkları operasyonları eleştiren kimi ülkeleri işaret ederek, 'Bu dönemde birçok ülke yanımızda yer aldı, ama kimi ikircikli ülkeleri de biz not ettik' dedi. Davutoğlu konuşması boyunca PKK, IŞİD ve DHKP-C'nin ortak hareket ettiklerini iddia etti.

Paylaş

Partisinin grup toplantısı öncesinde konuşan Geçici hükümetin başbakanı Ahmet Davutoğlu, operasyonların devam edeceği ve hükümetin bu konudaki tutumunu sürdüreceği yönünde mesajlar verdi. Konuşması boyunca PKK, IŞİD ve DHKP-C'nin ortak hareket ettiklerini savunan Davutoğlu, yıllardır IŞİD’e verdikleri destek eleştiri konusu olmasına rağmen "Tam bir DEAŞ mücadelemizin nasıl olacağı yönünde planlamalar yaparken, aynı gün 20 Temmuz'da bu sefer Adıyaman'da PKK harekete geçti ve uzman çavuşumuz şehit edildi" iddiasında bulundu.

SEÇİM ÖNCESİ HDP-MHP İDDİASI, SEÇİM SONRASI DAİŞ-PKK İDDİASINA DÖNDÜ

HDP'nin saldırıları kınamadığını öne süren Davutoğlu, "Şunu görmeliyiz, perde gerisinde bir güç bir biriyle alakasız gibi görünen 3 örgütü birden harekete geçirdi. Oturduk kapsamlı bir planlama yaptık. Bunlara karşı verilecek cevapların ne olacağını tespit etmeye çalıştık. Operasyonlar başlatıldığı günden beri de saldırılar devreye girdi" dedi. Yapılan saldırıların, "Türkiye'yi ve Türkiye demokrasisini hedef aldığını" söyleyen Davutoğlu, müstafi başbakan tanımlarına yönelik de, "Bu sorumluluk sırtımızda olduğu sürece bir dakika durmayız. Güvenlik için alacağımız tedbirlerden bir an bile durmayız. Suruç'tan sonra öyle bir görüntü vermeye çalıştılar ki Türkiye DAİŞ'e destek veriyor. İşte gördüler, Türkiye kendisine yönelen her namluyu kırmaya, saldırıları cezalandırmaya muktedirdir. DAİŞ Türkiye'ye hem güvenlik bakımından bir tehdittir hem de İslam'a verdiği zarardan dolayı bir tehdittir. PKK etnik olarak bir istismar ediyor. DHKP-C alevi vatandaşları istismar ediyor. Farklı kaynaklardan beslenmekle birlikte hedefleri bir olan bir şer odağıdır" gibi seçim öncesinde, "CHP, MHP, HDP birlikte hareket ediyor" iddialarına benzer, oysa seçim sonrasında MHP ile savaşta ortaklaşmaları ve yakınlaşmalarıyla boşa çıkan iddialar dile getirdi.

YÜZÜNÜ KAPATANLAR İÇİN VUR EMRİ

Yapılan polis operasyonlarına ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, şimdiye kadar 39 ilde bin 302 kişinin gözaltına alındığı söyledi. Kürt hareketini, "Dünyayı başlarına yıkarız" sözleriyle tehdit eden Davutoğlu, operasyonlara karşı tutumları nedeniyle de, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teşekkür etti. Yürüttükleri savaş konsepti konusunda, "Millet bizden yanadır Allah bizden yanadır" diyen Davutoğlu, yüzünü kapatan herkese karşı İç Güvenlik Yasası kapsamında gerekenin yapılacağını söyledi.

BAZI ÜLKELERİ NOT ETMİŞLER

Uluslararası dinamiklere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Türkiye'ye son bir haftada verilen destek Türkiye'nin yalnız olmadığını göstermiştir. Yalnız değiliz, yalnız olmayacağız. Dostlarımız bize destek verdi. Ama bazı ülkelerden ikircikli tavır geliyor. Onları not ettik" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Taliban Lideri Molla Muhammed Ömer'in öldüğü iddia edildi

SONRAKİ HABER

Ankara'da bir gecekonduda asker ve polise ait malzemeler ele geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa