29 Temmuz 2015 08:06

Demirtaş: Derhal karşılıklı çatışmasızlık ve yeniden diyalog, müzakere sürecine dönülmeli

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Dolmabahçe'de mutabakat yoktu" açıklamalarına cevap veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Barış yapmak cesaret ister. Kendisi Dolmabahçe'de mutabakatı okunurken, orada okunan bakanlardan biridir. Açıklamayı da kendisi yapmıştır. İsmi neden 'mutabakattır' o zaman. Bizim yeniden çok hızlı, derhal karşılıklı çatışmasızlık ve yeniden diyalog, müzakere sürecine dönmenin koşullarını yaratmak zorundayız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Halkevleri Genel Merkezi ve TMMOB'yi ziyaret etti. Demirtaş, ziyaret sonrası Konur Sokak'ta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Dolmabahçe 'de mutabakat yoktu, onlar Öcalan'ın mesajını okudu biz de hükümetin duruşunu aktardık" sözlerine yanıt veren Demirtaş, "Barış yapmak, kurmak kolay değil, cesaret ister. Halkın her yerde arzusu barıştır. Halkın bu isteğini hayata geçirmek cesaret ister. Kendisi Dolmabahçe'de mutabakatı okunurken, orada okunan bakanlardan biridir. Açıklamayı da kendisi yapmıştır. İsmi neden 'mutabakattır' o zaman. Bizim yeniden çok hızlı, derhal karşılıklı çatışmasızlık ve yeniden diyalog, müzakere sürecine dönmenin koşullarını yaratmak zorundayız" dedi. 

Demirtaş, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin bir soruya da, "Dokunulmazlıkların tümden kaldırılmasını savunuyoruz. İfade özgürlüğü dışında vekillere dokunulmazlık gerekmez. Biz bu zırhı istemiyoruz. 550 vekil gidelim, dokunulmazlıkları kaldırılalım. Yargı da onların elinde, yargılanmaktan korkmuyoruz. İçimiz rahat" şeklinde cevap verdi. 

Ayrıntılar geliyor… (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

SONRAKİ HABER

İlk adım Demirtaş'a fezleke!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...