29 Temmuz 2015 01:31

Fransız çiftçiler sınır nöbetinde

Fransız çiftçiler, yabancı ürünlerin ülkeye girmesini önlemek için Almanya ve İspanya sınırında bekleyişlerini sürdürüyor.

Paylaş

Fransa’da düşen gıda fiyatlarını geçtiğimiz haftadan beri protesto eden Fransız çiftçiler, yabancı ürünlerin ülkeye girmesini önlemek için sınırda Almanya ve İspanya’dan gelen kamyonların önünü kesti.

Sputniknews’in haberine göre Avrupa ülkelerinden gelen çiftlik ürünlerinin ‘Fiyatları nedeniyle adaletsiz rekabet oluşturduğunu’ söyleyen Fransız çiftçiler, ülkenin Almanya ve İspanya sınırı yakınlarındaki yolları traktörlerle kapattı.
Fransa ve Almanya’yı birbirine bağlayan altı yolun kapalı olduğu belirtilirken, AFP’ye göre A64 otoyolunu da kapatan çiftçiler, İspanya’dan gelen onlarca gıda yüklü kamyonun Fransa’ya girmesine engel oldu.

‘ÇİFTÇİLERİN YÜZDE 10’U İFLAS EDEBİLİR’

Et tüketiminin azalması, Çin’den gelen talebin düşmesi ve Rusya’nın AB ülkelerine uyguladığı gıda ambargosunun Fransız çiftçileri kötü etkilediği belirtiliyor. Fransız hükümeti de bu nedenlerle ülkedeki çiftçilerin yüzde 10’unun iflasla karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

Öte yandan hükümet geçen hafta çiftçilerin borç problemini hafifletmek için tarım sektörüne 600 milyon avro yardım yapılacağını ve 100 milyon avro değerinde verginin iptal edileceğini duyurmuştu.

‘ÖNLEMLER PROBLEMİN ÖZÜNE İNMİYOR’

Ancak Fransız bir çiftçi sendikasının başkanı olan Franck Sander, hükümetin yardım önlemlerinin ucuz ürünlerin Fransa’ya girmesine yönelik bir çözüm sunmadığını ifade ederek, “Hükümetin duyurduğu önlemler problemleri erteliyor. Bunlardan hiçbiri rekabetle ilgili sorunları gidermiyor” dedi. 
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler savaş istemiyor

SONRAKİ HABER

Erzurum'da linç edilmek istenen Kürt işçiler ilçeden çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...