28 Temmuz 2015 11:35

Bakanlıktan İzmir’de 22 RES’e daha izin

Paylaş

İzmir’de RES’ler mantar gibi çoğalıyor. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı sınırındaki bölgeye 22 RES yapılması için izin verdi. ÇED toplantısı 30 Temmuz’da yapılacak.

Bölgenin ekolojik yapısında ve çevresinde yaşayan insanların psikolojisinde tahribata yol açan RES’ler için yeni alanlar açılmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir’in Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerine yapılmak istenen RES’lerin ÇED başvurusunu onaylayarak süreci başlattı. 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesi Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe mevkiine yapılacak.

HES'Çİ ŞİRKET RES BAŞINDA

Bölgeye yapılacak olan RES’lerin ise sahipleri YANDER Elektrik Ticaret Anonim Şirketi. Yander Elektrik, Bomonti Elektrik’in grup şirketlerinin arasında yer alıyor. İstanbul merkezli olan Bomonti Elektrik’in 2010 yılında faaliyetlerine başlamış Mafe İnşaat isimli bir de HES yapan şirketi bulunuyor. Şirketin başında ise Bayram Kınay bulunuyor.
 
DUYURUDA YER BİLGİSİ YOK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yapılan duyuruda kurulmak istenen RES’lerin ÇED toplantısının 30 Temmuz’da yapılacağı bilgisi verildi ancak toplantıya iki gün kalmasına rağmen yer ve saat bilgisi verilmedi. Telefonla aradığımız Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilisi toplantının Bayındır’ın Çınardibi köyü meydanında yer alan kahvede saat 14.00’te başlayacağı bilgisini verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: İşçiler ve emekçiler barışta ısrar edecek

SONRAKİ HABER

Beşir Atalay: Çözüm süreci durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...