27 Temmuz 2015 08:39

Gözaltı operasyonunda tutuklama gerekçesi: Uyuşturucu satıcılarına izin vermemek

Paylaş

Uğur ZENGİN
İstanbul

AKP'nin “Terör örgütlerine operasyon" adı altında başlattığı operasyonlar kapsamında Alibeyköy’de gözaltına alınan Çayan Dursun “Mahallede uyuşturucu satıcılarına izin vermemek” fiilini işlediği dolayısıyla “Hürriyeti tahdit” gerekçesiyle tutuklandı.

‘UYUŞTURUCUYA NEDEN KARŞISINIZ?’    

Operasyonların başladığı ilk gün gözaltına alınan Dursun’a Polis, “Uyuşturucuya neden karşısın? Uyuşturucu satanlara neden karşısınız? Cezalandırma eylemlerine hiç katıldınız mı?” sorularını yöneltti. 

Hazırlanan dosyada örgüt üyesi olduğu iddia edilen Dursun’un işlediği suçlar ise şöyle sıralandı: Mahallede uyuşturucu satıcılarına izin vermemek, örgüt adına uyuşturucu kullananları cezalandırmak, görüntüleri de yayınlayıp propaganga yapmak.

ELLE TUTULUR DELİL YOK

Alibeyköy’de bulunan Karadolap Spor Kulubü Başkanı ve Alibeyköy Cemevi yöneticisi olan Dursun’un avukatı Murat Çelebi ise, “Dosya, operasyonda adam alın da kimi alırsanız alın mantığıyla hazırlanmış bir dosya. Elle tutulur hiçbir delil yok. Gösterilen delillerle soruşturma açmaya bile değmez. İlk gün basına ‘terör operasyonu’ adı altında servis edilmek için yapılan bir operasyon. Kahvehanesi bulunan Kamer Kaya, kahvehanesinde kına düğünü varken alındı. Alınan kişilerden çoğu HDP’ye oy vermiş vatandaşlar” diye konuştu. 

Uyuşturucu satıcılarının Dursun’u hedef gösterdiğini söyleyen Çelebi, “Alibeyköy’de yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişiden 4’ü serbest bırakıldı. Tutuklanan 4’ünün de örgüt suçu düşürüldü. Çayan Dursun’un da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklu hürriyeti tahdit suçundan tutuklandı. Ancak hürriyeti tahdit tutuklamayı gerektiren suçlardan değildir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

İmralı'ya gitmek isteyen 200 avukata 'gemi bozuk' engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa