26 Temmuz 2015 12:36

Yıkılmak üzere olan köprü yeniden açıldı

Paylaş

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kış döneminde Karaçay’daki su seviyesinin yükselmesi sonucu ayakları yıkılan ve kaymakamlık kararıyla geçen ay ulaşıma kapatılan 70 metre uzunluğundaki Korubükü Köprüsü, yolu kapatan mermer bloklar kaldırılarak yeniden ulaşıma açıldı. Köprünün kim ya da kimler tarafından ulaşıma açıldığı bilinmiyor.

Seydikemer’de geçen 14 Ocak’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Saklıkent kanyonundan Karaçay’a akan su seviyesinde yükselme meydana geldi. Debisi artan su, Karaçay üzerine kurulu Korubükü Köprüsü’nün ayaklarında aşınmaya neden oldu. Sel nedeniyle Saklıkent Kanyonu’na 7 kilometre mesafede, 70 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki köprünün ayakları yıkıldı. 30 metrelik kısmında 3 metre çökme meydana gelen köprü ulaşıma kapatıldı.

Nisan ayı ortalarında Karaçay’daki su seviyesi azalınca, Korubükü sakinleri köprünün çöken kısmına dolgu için kum döktü. Çöken kısma meyil verilerek tekrar trafiğe açılan köprüden çevre halkıyla birlikte, her gün turist taşıyan safari cipleri de geçmeye başladı. Korubükü halkı çamur havuzlarına gelen turistleri taşıyan ciplerin büyük tehlike yaşadığını belirterek köprünün tamir edilmesini istedi. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, köprünün trafiğe açıldığının haber alınmasının ardından Seydikemer Jandarma Trafik Timi’nden bir ekibi bölgeye gönderdi. İnceleme yapan jandarma, güvenli olmadığı gerekçesiyle geçen ay köprüyü ulaşıma kapattı.

İki yönüne mermer bloklar yerleştirilen köprünün birkaç gün önce yeniden ulaşıma açıldığı ortaya çıktı. Mermer blokların kaldırıldığı köprüden tonlarca ağırlığında iş makineleri, yolcu minibüsleri ve safari cipleri geçmeye başladı. Köprünün kim ya da kimler tarafından ulaşıma açıldığı ise bilinmiyor. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cam Keramik-İş Genel Kurulu’nda gündem barıştı: İşçiler barış için mücadele edecek

SONRAKİ HABER

Apandisit ameliyatında ihmal iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa