24 Temmuz 2015 13:27

Avukatlar: Çatışma yok, Günay Özarslan infaz edildi!

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aycan Çiçek, vücudundan 15 mermi çekirdeği çıkarıldığını belirttiği Günay Özarslan'ın öldürüldüğü evde inceleme yapan avukat arkadaşlarının aktardığı bilgilere göre, evde iddia edildiği gibi hiçbir çatışma emaresine rastlanmadığını ve olayın açık bir infaz olduğunu söyledi.

Paylaş

İstanbul'da yapılan polis operasyonunun adreslerinden biri olan Bağcılar'da, baskın yapılan evlerden birinde polisle girdiği çatışmada öldürüldüğü iddia edilen Günay Özarslan'ın cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Özarslan'ın cenazesini teşhis etmek için kardeşi Güneş Özaslan ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan kuruma girdi.

Kurum önünde toplanan Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve TAYAD'lı Aileler de yaptıkları açıklamayla cinayeti protesto etti. "Günay Özarslan ölümsüzdür" pankartı açan TAYAD'lı Aileler adına basına açıklama yapan Feridun Osmanağaoğlu, "Evlatlarımızı savunmak için gözaltına alındık, işkencelerden geçirildik. Ancak mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamada konuşan ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aycan Çiçek ise teşhis için Adli Tıp Kurumu içinde bulunan avukat arkadaşı Oya Aslan'dan aldığı bilgileri paylaştı.

Polisin iddia ettiğinin aksine olay yerinde hiçbir çatışma emaresinin bulunmadığını ve olayın açık bir infaz olduğunu belirten Çiçek, Özarslan'ın vücudundan ise 15 mermi çekirdeğinin çıkartıldığını söyledi. Çiçek, polisin infaz ettiği Özarslan'ın cenazesini ailesine vermediğini ve cenazenin Gazi Mahallesi'ne götürülmesinin engellendiğini de belirterek, "Önce katlediyorlar, sonra da cenazeyi ne zaman vereceklerine kendileri karar veriyor. Bu yapılanların cezasız kalmaması için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Aynı hukuk bürosuna bağlı Av. Süleyman Ökten da olay yerinde inceleme yapan meslektaşlarının gözlemlerini paylaştı.

Özarslan'ın kaldığı evin kapısını kırarak içeri giren polislerin, Özarslan'ı akrabalarının gözü önünde infaz ettiğini ve olay yerinde hiçbir çatışma izine rastlanmadığını söyledi.

OTURMA EYLEMİ YAPAN TAYAD'LI AİLELER GÖZALTINA ALINDI

Yapılan açıklamanın ardından cenazenin ailesine teslim edilmemesini protesto etmek için kurum önünde oturma eylemi başlatan TAYAD'lı Aileler, kısa bir süre sonra polisin saldırısına maruz kaldı.5 kişinin darp edilerek gözaltına alındığı saldırı sırasında polis basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi. Yapılan polis saldırısına rağmen avukatların cenazeyi teslim almak için girişimleri sürüyor. (DİHA)

Günay Özarslan'ın öldürüldüğü evin önünde Halkın Hukuk Bürosu avukatları oturma eylemi başlattı

Ankara'da Günay Özarslan için oturma eylemi yapan 11 kişi gözaltına alındı

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Şanal davayı kazandı

SONRAKİ HABER

Yurt gazetesi Ankara bürosu kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...