24 Temmuz 2015 09:37

Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk gözaltına alındı

İstanbul'un 26 ilçesinde 140 adrese yapılan operasyonda 30'u yabancı uyruklu 103 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki yabancı uyruklu kişilerin IŞİD ile bağlantılı oldukları belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında çok sayıda HDP üyesi de bulunuyor.

Paylaş

Bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, el Kaide yöneticisi olmakla suçlanan ve bir süre tutuklu kalan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk da gözaltına alındı.

İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayuncuk, kelepçesiz olarak getirildiği hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Halis Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramılarn ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyordu.

En son geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda İstanbul'daki etkinlikte konuşmuş Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması "T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı" başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

30'U YABANCI UYRUKLU 103 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü polislerce "YDG-H, DHKP-C, IŞİD üyelerine dönük" olduğu iddiasıyla 26 ilçede 140 adrese yapılan operasyonda 30'u yabancı uyruklu 103 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki yabancı uyruklu kişilerin IŞİD ile bağlantılı oldukları belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında çok sayıda HDP üyesi de bulunuyor. Gözaltındakiler sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. (İSTANBUL)

13 ilde operasyon: 297 kişi gözaltında, 1 kişi öldürüldü

ÖNCEKİ HABER

GÖP: 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için mücadele günüdür

SONRAKİ HABER

Ankara Barış Bloku kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...