22 Temmuz 2015 18:49

Milliyet, Erdoğan'ı eleştiren Kadri Gürsel'i kovdu

Paylaş

Demirören Holding'in sahibi olduğu Milliyet Gazetesi, Suruç Katliamı sonrası AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirel tweet'i sebebiyle yazarı Kadri Gürsel'i kovdu.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü imzasıyla milliyet.com.tr'de yapılan açıklamada

"Suruç'ta meydana gelen vahim terör saldırısında 32 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 100'den fazlasının yaralanmış olmasının tüm ülkede yarattığı üzüntü kamuoyunun malumudur.

Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye'deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel'in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir.

Birlikte çalışma ortamımızı tahrip eden bu tutumu nedeniyle Sn. Ahmet Kadri Gürsel'le yollarımız 22.07.2015 tarihi itibarıyla ayrılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur." denildi.

Kadri Gürsel, söz konusu tweet'te "Yabancı liderlerin Türkiye'deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici" demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de hükümet konağı bahçesindeki patlayıcı fünyeyle patlatıldı

SONRAKİ HABER

Ensesinden vurulan Fesih Cınaklı toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...