22 Temmuz 2015 07:50

Trafikte gözaltına alınan siyahi kadın öldü: İntihar mı, cinayet mi?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde sinyal vermediği için gözaltına alınan siyahi bir kadının hapishanede ölmesi ırkçılık tartışmasını tekrar gündeme taşıdı.

Paylaş

Teksas trafik polisi, şerit değiştirirken sinyal vermediği gerekçesi ile 28 yaşındaki Sandra Blan’ı durdurdu. gözaltına aldı. Daha sonra kadından sigarasını söndürmesini isteyen polisle Bland arasında tartışma çıktı. Polise direnmek suçundan gözaltına alınan kadın olaydan üç gün sonra tutulduğu hapishanede asılı halde ölü bulundu. Hapishane yetkilileri siyahi kadının intihar ettiğini öne sürdü.
euronews’in haberine göre, kadının yakınları olayın intihar olmadığını iddia ederken Teksas Senatörü Royce West, soruşturmanın üstünün kapatılmayacağını vurguladı:
“Bayan Bland’in ölümüyle ilgili yaşananlarda şeffaflık olacağının bilinmesini istiyoruz. Kolluk kuvvetleri ile Afro Amerikalı azınlık arasındaki ilişkiler göz önüne alındığında Amerika’nın bilmesi gerekir ki, bizim yaptıklarımız bu soruşturmanın bir aklamaya dönüşmesi olarak algılanmamalı.”
Yeni bir işe girdiği ve intihar eğilimi bulunmadığı belirtilen kadın için kilisede tören düzenlendi. Ailesi ve arkadaşlarının hazır bulunduğu ayinde, Bland’in hapishanede öldürüldüğü ve cinayetin üstünün örtülmeye çalışıldığı öne sürüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel dahil birçok siteyi kapsayan erişim engeli kaldırıldı

SONRAKİ HABER

AİHM: İtalya eşcinsel çiftlerin haklarını iyileştirmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...