21 Temmuz 2015 05:10

Demirtaş: IŞİD’i bırakmışlar HDP’ye saldırıyorlar, bu en az katliam kadar acı

HDP Genel Merkezi'ndeki olağanüstü MYK toplantısı öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katliamdan sonra kimi siyasetçiler ve havuz medyası tarafından yapılan değerlendirmelerin katliam kadar acı olduğunu belirterek, 'Dünden beri havuz medyasının en aşağılık sesleri IŞİD'i bırakmışlar HDP'ye saldırıyorlar. Bunların IŞİD zihniyetinden hiçbir farkları yok' dedi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, dün Suruç'ta yapılan katliamdan sonra durumu değerlendirmek ve alınması gereken tedbirleri gözden geçirmek amacıyla parti genel merkezinde Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başkanlığında toplandı. Yüksekdağ, dün akşam gittiği Suruç'ta edindiği bilgileri MYK üyeleriyle paylaşacak ve ayrıca Koordinasyon Merkezi'nden gelen bilgiler de toplantıda ele alınacak.
Bu arada DTK'nın olaydan sonra aldığı bir günlük yas kararı çerçevesinde HDP Genel Merkezi'ne yası temsil eden büyük bir siyah bayrak asıldı.

Toplantıya gelişinde HDP Genel Merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP medyasını ağır sözlerle eleştirdi.

'SALDIRIDAN DAHA ACI DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR'
Demirtaş, yapacakları MYK toplantısında daha kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını, bundan sonra HDP olarak alacakları tedbirler ve yürütecekleri siyasete dair kamuoyunu bilgilendireceklerini bildirdi. "Çok acı bir olay insanlık dışı barbarca bir katliamla karşı karşıyayız" diyen Demirtaş, edindikleri son bilgilere göre katliamda hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye çıktığını söyledi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun üniversite öğrencisi olduğu bilgisini veren Demirtaş, şöyle konuştu: "Her biri bu ülkenin ayrı bir değeri yetişmiş pırıl pırıl birer evladıydı. Çok acı bir olay. Fakat şunu belirteyim. Bu katliam sonrasında yapılan bazı değerlendirmeler partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acıdır. Bu katliamı yapanların amaçlarından ulaşmak istedikleri hedeflerden çok daha çirkini maalesef bazı siyasetçiler medya organları tarafından yapılmaya devam ediliyor. Örneğin biz parti binalarımızın güvenlik önlemlerini artıracağız, özellikle STK'lar sendikalar, meslek kuruluşları güvenlik tedbirlerini artırsınlar. Halkımız güvenlik tedbirlerini artırsın dikkatli olsun; her yerde IŞİD barbarlarının tecavüz ordusunun teröristleri var. Buna karşı dikkatli olun diye çağrı yaptık. Ama dünden beri havuz medyasının en aşağılık sesleri silahlanma çağrısı yaptık diye HDP'yi suçluyorlar. IŞİD'i bırakmışlar dünden beri HDP'ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır. Yani 32 evladını yitirdi bu ülke dün. Aralarında Samsunlu, İstanbullu, Trakyalı, Egeli Doğulu, Güneydoğulu… Her biri yiğit birer devrimci bizim için. Ama görünen o ki, böylesine katliamlar karşısında bile ülkenin medyası siyasetçileri bir birine yakın duramıyorlar. Böylesine bir acıda bir ortaklaşma yaşanmıyor yaşanamıyor maalesef."

Demirtaş: 30 ölü var ama onların derdi AKP zayıflamasın!

AKP'li yorumcular Suruç katliamını da AKP'nin kaybetmesine bağladı!

'HAVUZ MEDYASININ UCUZ İNSANLARINA SESLENİYORUM'
"Hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar bunlar" diyen Demirtaş, "Yazdıkları çizdikleri söylediklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum. IŞİD zihniyetlilerinden hiçbir farkları yok bunların. Havuz medyasının ucuz insanlarına buradan sesleniyorum. Paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Ama unutmayın bu topraklar insanlığın ve medeniyetin var olduğu topraklardır. Mezopotamya toprakları ilk insanları yaradan tarafından yeryüzüne gönderdiği topraklardır. Bu topraklarda insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız. Yeniden inşa edeceğiz. Sizin beslemeniz IŞİD'e rağmen sizin IŞİD zihniyetinize rağmen bunu başaracağız. Bu ülke bundan emin olsun. Biz el ele vereceğiz. Demokrasi adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden kini öfkeyi büyütmeden, her gün her saat ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar kardeşliği büyüterek bu ülkede huzur içerisinde yaşayacağız. HDP bunu başaracak bu alçaklığa rağmen bunu başaracağız" diye konuştu.
Demirtaş, MYK toplantısı sonrasında daha kapsamlı bir değerlendirmeyi yapacaklarını sözlerine ekledi. (ANKARA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Devlet Bahçeli, HDP ve SGDF'yi hedef aldı

SONRAKİ HABER

Haluk Gerger: Suruç saldırısı C Planının hayata geçirilmesidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...