20 Temmuz 2015 08:49

O tam bir gezgin

74 ülke ve e yüzlerce şehiri gezen Sevde Sevan Uşak, "Ülkemizde medeniyet kavramı; lüks binalar, teknoloji ve hızlı iş hayatından ibaret. Oysa Afrika’da medeniyet en doğal haliyle yaşamak anlamına geliyor” dedi.

Paylaş

DÜNYAYI dolaşan 46 yaşındaki Sevde Sevan Uşak, bugüne kadar gezdiği 74 ülke ve yüzlerce şehire ait fotoğrafları bir sergi altında toplamaya hazırlanıyor. Birkaç yıl içinde bir kitap da yazacağını söyleyen Uşak, en çok etkilendiği yerlerden biri olan Afrika’da aşık oldu ve bir Tanzanyalı ile evlendi.

İsviçre’de doğan Sevde Sevan Uşak, İstanbul’da aldığı işletme eğitiminin ardından, 32 yaşında dünyayı gezmeye başladı. Profesyonel bir fotoğraf makinesi edinen ve gördüğü her kareyi ölümsüzleştiren Uşak, “Yeni yerler görmeyi ve yeni insanlar tanımayı seviyorum. Bugüne kadar Orta Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Uzak Doğu’ya gittim. Özellikle beni en çok etkileyen Afrika’da doğal insanlar ve stressiz yaşamdan yüzlerce fotoğraf biriktirdim. Ülkemizde medeniyet kavramı; lüks binalar, teknoloji ve hızlı iş hayatından ibaret. Oysa Afrika’da medeniyet en doğal haliyle yaşamak anlamına geliyor” dedi.

EŞİNİ TANZANYA’DAN SEÇTİ

Gittiği her ülkeyle ilgili anılara sahip olduğunu söyleyen Uşak, “Korkunç muson yağmurlarına yakalandım, 3 kıtada sineklerden çektiğimi kimseden çekmedim, çoğu kez hastalandım. Ama bu olumsuz durumlar kendimi daha iyi tanımama sebep oldu ve hepsine değdi. Bazı duyguların tarifi yok. Tanzanya’da bir Afrikalıyla evlendim. Eşimle İngilizce anlaşıyoruz ben ona Türkçe’yi o da bana Swahili dili öğretiyor. Eşim de ailesi de Müslüman. İstanbul’da yaşıyorum, ama hemen hemen her ay onun yanına gidiyorum. Fotoğraflarımı sosyal medyada paylaşıyorum. Yakında bir sergide beğeniye sunacağım. Birkaç yıl içinde gördüklerimi yazıp kitap yayımlamayı düşünüyorum” diye konuştu. (Manisa/DHA)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de şiddetli patlama

SONRAKİ HABER

KCK: Gerillanın silah bırakma değil müzakere zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...