19 Temmuz 2015 00:26

Tel örgülerin arkasındaki işçi kardeşliği

Paylaş

Bir kamu işçisi
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. Ben Kayseri’den bir kamu işçisiyim. Mektubumu bayramın birinci günü yazdım ve bayramda dahi çalışmakta olan işçiler var. Ben de bu işçilerden birisiyim. Evrensel okurlarıyla paylaşmak istedim.
Arka fabrikamda da çalışan bir işçi arkadaşım var. İşçi arkadaşım beni aradı ; “Bugün bayram sen de çalışıyorsun ben de çalışıyorum, yemek yedin mi diye sordu”. Ben de hayır dedim. “O zaman gel de tel örgülerin arkasında buluşalım da evden yiyecek bir şeyler getirdim paylaşalım da sen de yemek yemiş olursun” dedi. Ben de büyük bir mutlulukla işyerimin arkasındaki tel örgüler boyunca yürümeye başladım. Arkadaşıma seslendim ve o da bana seslendi. Sesler yaklaştıkça birbirimize doğru sevinçle yürümeye başladık. Ve arkadaşımla bayramlaştık. Birbirimizin bayramını kutladık. Sonra bana getirdiği yemeği uzattı ve afiyet olsun” dedi. Ben de teşekkür ettim ve işyerime döndüm. İşyerinde tek başıma olduğum için hemen dönmem gerektiğinden dolayı işçi arkadaşıma veda etmek zorunda kaldım.
Bunları neden paylaşmak istedim. Aslında bütün işçilerin yan fabrika ya da arka fabrikada çalışan işçilerin birbiriyle dayanışma içerisinde olduğu ve işçilerin duygusal anlamda da birlikte olduğunun göstergesidir. Bütün dünyada işçilerin aslında rengi, dili, dini farklı olsa da her zaman birlikte yaşamanın ve birlikte paylaşmanın işçiler arasında var olduğudur. Biz İşçiler dünyanın neresinde olursak olalım üretim sürecindeki rolümüzden ötürü her zaman her yönden birbirimizle dayanışma içerisindeyizdir.

ÖNCEKİ HABER

SeraPool işçilerinden bayram mektupları

SONRAKİ HABER

Bayram Suriyeli mültecilere gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...