15 Temmuz 2015 07:06

Patron diktatörlüğü

Paylaş

Güler Ruhsar AKTAŞ
Kayseri Olay Gazetesi Muhabiri/Köşe yazarı

İçinde bulunduğumuz ortamda herkes insan haklarına saygılı herkes emeğe saygılı herkes emekçiye önem veriyor herkes demokrasi yanlısı. Ama iş bunu realiteye dökmeye gelince ıh mıhh nasıl yapsak da yan çizsek.
Bu bile acayip bir samimiyetsizlik, iki yüzlülük göstergesidir. Ağzını açanların emeğe emekçiye saygıdan bahsetmesi sonra emeği, emekçiyi  adeta kan emer gibi sömürmesi manzarası alışılagelmiş bir manzara olmasına rağmen, buna sesini çıkaran bu insanların gözünü açan, hakkının olduğunu bunu istemenin almanın yolları konusunda bilinçlendiren insanların olmasını da hazmedemiyorlar. Hal böyle olunca Evrensel tu kaka pis çocuk oluyor. Ben işçi çocuğu ve fikir işçisiyim bundan gururluyum. İnsanların hak arama mücadelesinde yanında olan sesini duyurmaya çalışan basın yayın organı zaten bir elin parmağı kadar bile değilken Evrensel’in susturulmaya çalışılması da ayrı patron diktatörlüğüdür.
Çünkü bilinçli işçi çünkü arkasında kendisine güven vereni hisseden işçi hesap sorar, asıl rahatsızlık bu. İşçi bilinçlenirse patron zora düşer, taşeronlar hakkını alır, mevsimlikler kadroya geçer falan, yıpranma payları olur bunlar işveren, patron kesimi için sıkıntılı işler arkadaşlar. Patronun proletaryaya mesajı şudur ki: İşçisin sen işçi kal hak hukuk arayan gözünü açan Evrensel’den de olabildiğince uzak kal!

ÖNCEKİ HABER

Savaş ve barış

SONRAKİ HABER

Patronun saldırısına uğrayan SeraPool işçisi evrensel’e yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...