08 Temmuz 2015 03:15

Topyekün mücadele gerekiyor

Paylaş

Türk Metal üyesi işçi
İstanbul

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), ülkelerin işçi haklarına gösterdiği saygıya göre derecelendirdiği “Küresel İşçi Hakları Endeksi” isimli araştırmasında ülkemizi “Hukuksal aksamalar sebebiyle hakların garantisi olmayanlar” kategorisinin bir üst kategorisinde, Çin, Nijerya, Belarus gibi antidemokratik ülkelerle aynı kategoride gösteriyorsa. Sizce burada bir sorun yok mudur?
Bu sonuç tabi ki işverenlerimiz ve devleti yönetenler adına bir utanç vesilesidir, ama asıl soru “Biz bu düzenin değişmesi için ne yaptık?” tır. Dünya üzerinde G-8, ülkemizde MESS varsa neden bizi temsil eden, ortak çıkarlarımızda bizleri birleştiren, işçi hakları kazanımlarında bir geriye gidiş yaşandığı,yasalarla ya da işverenlerin keyfi tutumlarıyla bir haksızlığa uğranıldığında bizleri savunan ve gerekirse en kısa sürede tüm emekçilerin reaksiyon vermesini sağlayacak bir kurum yok? Neden bu ülkede işçi kurultayı yapılmaz. Gerçek işçi temsilcileri yılda bir yada iki gün sürebilecek olan bu kurultayda bir araya gelerek her konuda  istişarede bulunmaz.
Bir sıkıntı halinde hemen temasa geçerek sağlıklı bilgi almanın imkanını yaratsalar, bizler ve bizleri takip edenler açısından bizlerin aleyhine bu kadar çok bilgi kirliliği oluşmasa. Dünya üzerindeki ülkelerin yaklaşık yüzde 60’ında işçiler temel haklarından yararlanamıyor, yüzde 70’inde işçilerin grev hakkı gasbediliyorsa, yalnız ülkemizde değil tüm dünyada işçilerin birliğini sağlayacak, sermayeye karşı topyekün mücadele başlatacak bir mekanizmaya ihtiyaç var demektir. Diyebilirsiniz ki ülkemizde gerçekleştiremediklerimizi dünya çapında bir organizasyon haline getirmeyi düşünmek ancak hayalciliktir.
Evet benim böyle bir hayalim var. Doğru planlama, kararlılık, her şartta birbirimize duyacağımız güven ile gerçekleşmesi mümkün olan bir hayal. Ben hayali olmayan sendikacılarla değil, hayallerini gerçekleştirmek ve işçi haklarının kazanımı adına hayatını ortaya koyan sendikacılarla birlikte mücadele etmek istiyorum. Bu mücadele sonucunda evlatlarımıza güven içinde, onurlu bir şekilde, huzurla yaşayacakları bir dünya bırakmak istiyorum.

ÖNCEKİ HABER

Hep yanımızdaydınız

SONRAKİ HABER

Türk Metal’in bir yöneticisi bize anlatsın...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...