07 Temmuz 2015 19:52

Avro Bölgesi: Krizi çözmek için 5 gün var

Yunanistan halkı ‘kemer sıkma’ dayatmasına ‘hayır’ dedi. AB liderleri ve bakanları Yunanistan’ın durumunu konuşmak için bugün yeniden toplandı.

Paylaş

Avro Bölgesi, Yunanistan'a yeni önerisini sunması için Perşembe gününe kadar süre verdi, Pazar günü için de AB zirvesi çağrısı yaptı.

Brüksel'de bugün olağanüstü Avro Bölgesi liderleri zirvesi düzenlendi. Açıklama, zirveden sonra yapıldı.

Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos, bugünkü EuroGroup toplantısında yeni bir teklif sunmadı ve referandumda halkın ortaya çıkardığı sonuca saygılı olacaklarını belirtti. Çakalotos, bir önceki taslakta birkaç değişiklik yapılabileceğini söyledi. Yunanistan'da hafta sonu gerçekleşen referandumda oy kullananların yüzde 61'i Troyka'nın kemer sıkma dayatmalarını reddetmişti.

Pazar günü 28 AB üyesinin tamamının katılacağı bir zirve yapılacak.

MERKEL: YENİ BİR TEKLİF SUNULACAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avro Bölgesi liderlerinin Brüksel'de durumun ciddiyetini yansıtan önemli tartışmalar yürüttüğünü söyledi. Merkel, liderlerin referandum sonuçlarına saygı duyduğunu ancak AB için ortak bir sorumluluk duygusuna sahip olduklarını söyledi. Merkel, Çipras'ın yeni bir teklif sunulacağını belirttiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, Yunanistan'ı iflastan kurtarmak ve en kötü senaryodan kaçınabilmek için önlerinde 5 gün olduğunu belirterek Pazar gününü işaret etti. 

ÇİPRAS: KRİZDEN TAMAMEN ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise "toplumsal olarak adil ve ekonomik olarak uygulanabilir anlaşmalar" öngören taslaklar önerdiklerini söyledi. Pozitif görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Çipras, hedefin süreci en geç bu hafta sonu tamamlamak olduğunu belirtti. Çipras, krizden tamamen çıkmayı amaçladıklarını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barça’nın yeni oyuncusu Arda için gelecek planı

SONRAKİ HABER

Sahbi’nin insanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...