07 Temmuz 2015 19:39

Barça’nın yeni oyuncusu Arda için gelecek planı

Paylaş

1 Ocak 2016’ya kadar yeni oyuncu tescil ettirme yasağı olan Barcelona, yıl sonuna kadar Arda’yı oynatamayacak. Daha önce Katalan basınında, Arda Turan’ın bu dönem için sarı kırmızılı ekibe kiralanabileceği belirtilmişti. Böyle bir ihtimalin gündeme gelmesi halinde Galatasaray yönetiminin nasıl bir karar vereceği henüz bilinmiyor. Zira Arda Turan gelmesi halinde takımın temel oyuncularından biri olacak ve sene sonunda ayrılması oyun planını etkileyeceği için Hamza Hamzaoğlu böyle bir girişime onay vermeyebilir.

GALATASARAY’A GELEBİLİR Mİ?

Arda’nın gelmesi halinde Şampiyonlar Ligi grup aşamasında forma giyme şansı çok düşük. Bunu Barcelona kabul etmeyebilir. UEFA kuralları gereği kulüpler Şampiyonlar Ligi’de son 16 turu öncesi ekstra oyuncu bildirme hakkına sahip. Ancak bu oyuncuların geldiği kulübün o kupadan elenmiş olması gerekiyor. Yani eğer Galatasaray Arda’yı oynatır ve Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkarsa, o sezon Devler Ligi’nde başka takımda forma giyemez. Bu da Barcelona’nın alabileceği bir risk olarak gözükmüyor. Diğer taraftan, Barcelona’nın Arda’yı hazırlık maçlarında oynatmasının önünde bir engel bulunmuyor. Barcelona’nın transfer değil, yeni oyuncu tescil ettirme yasağı bulunuyor. Dolayısıyla, Arda’nın sözleşme imzalamasının önünde hukuki bir engel yok. Önümüzdeki hafta hazırlık maçları için ABD’ye gidecek Katalan ekibi bu süreçte Arda’ya dostluk müsabakalarında yer verebilir.

SÖZLEŞMEDE TARTIŞILAN MADDE

Barcelona kulübünün İdari Kurul’u Atletico Madrid ile vardığı anlaşma gereği, 34 milyon avro ve sezon içindeki başarılarına bağlı olarak değişen artı 7 milyon avroluk opsiyonla Arda Turan’ı transfer etti. Ancak, transfere karşı çıkılabileceği olasılığı düşünülerek, yeni başkanın Türk futbolcuyu Atletico Madrid’e geri göndermesine olanak tanıyan bir opsiyon sözleşme maddesine ekledi. Barcelona kulübünün yaptığı yazılı açıklamada ve İdari Kurul’un başkanı Ramon Adell’in de gazetecilere söylediği maddeye göre 18 Temmuz’dan sonra Barcelona kulüp başkanı seçilecek aday bu transfere karşı çıkarsa Arda Turan’ı 20 Temmuz gecesi saat 24.00’te Atletico Madrid kulübüne geri satabilecek. Ancak böyle bir durumda Barcelona kulübü 34 milyon avroya transfer ettiği Arda’yı Atletico Madrid’e geri verirken 3,4 milyon avro kaybedecek. Arda Turan’ın transferine ilk olarak “yeni kulüp başkanı karar versin” diyerek karşı çıkan ancak pazartesi günkü toplantıda onay veren İdari Kurul Başkanı Ramon Adell, “Turan’ın transferi için daha fazla bekleyemezdik” dedi.

Barcelona kulübünün 18 Temmuz’da yapılacak başkanlık seçimlerinde 5 aday yarışırken, Arda Turan’ın hemen transfer edilmesini isteyen tek aday, son kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu olmuştu. Mevcut durumda en güçlü aday olarak gözüken Bartomeu, Arda’nın transferi için Atletico Madrid ve menajer Ahmet Bulut ile yapılan müzakereleri yürütmüştü.

ATLETICO MADRID'DEN ARDA'YA TEŞEKKÜR

Atletico Madrid Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Arda Turan’ın arzusu sonrasında transferi için kulübümüz ile Barcelona arasında anlaşma sağlanmıştır. Renklerimizi taşımada gösterdiği tüm çabalardan dolayı Arda’ya teşekkür ederiz ve ona geleceğinde bol şanslar dileriz” denildi. Öte yandan Atletico Madrid Kulübü’nün resmi internet sitesine açıklama yapan Arda Turan, “İnanılmaz bir 4 yıl oldu. Atletico ile çok özel anlar yaşadım ve takım arkadaşlarımı, taraftarları ve kulüp camiasını asla unutmayacağım. Sadece hepinize teşekkür edebilirim. Bundan sonra Atletico’yu her zaman kalbimin bir köşesinde taşıyacağım” dedi. Galatasaray’dan Atletico Madrid’e 2011 yılında transfer olan Arda Turan 4 sezonda Atletico Madrid’le 5 kupa (La Liga şampiyonluğu, Kral Kupası, UEFA Avrupa Ligi, İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası) kazandı.

ARDA, MANŞETLERDE

Barcelona yönetim kurulu tarafından dün yapılan açıklamada Arda Turan’ın Barcelona’ya transferinin tamamlandığı duyurulunca İspanya’da bugün çıkan spor gazeteleri haberi ön sayfadan verdiler. Barcelona’ya yakınlığıyla bilinen gazetelerden Sport, Arda Turan’ın Barcelona formasıyla fotomontajlanmış bir resmini kullanarak “Arda Turan arık Barça’da, Bitti!” başlığıyla verdi. Manşetteki Arda haberi sözleşmenin detayları ile tamamlandı.

Barcelona çizgisinde yayın yapan bir diğer gazete El Mundo Deportivo da Sport’la benzer bir resim ve aynı başlıkla “Bitti” dedi. Arda’nın geliş haberini 26 Haziran’da okuyucularına duyurduğunu aktaran gazete, anlaşma 5 yıllık ve 34 milyon avroluk.
Arda Turan 20 Haziran’a kadar Atletico’ya yüzde 10’luk ceza karşılığında gönderilebilir. 13 Temmuz’da imza töreni olacak” ifadeleriyle okuyucularını selamladı. Diğer takımlara oranla daha çok Real Madrid haberi yayınlayan Marca, Arda transferini sürmanşetten gördü. Casillas’ın Porto’ya gitme ihtimalini manşet yapan gazete Arda için “Yönetim kurulu Arda transferine son noktayı koydu. 34 milyon avroya 5 yıllık sözleşme. Yeni başkan Arda’yı yeniden satabilir” diyerek transferi okuyucularına duyurdu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Focus dergisi: Dışişleri'ndeki Suriye konuşmasını ABD dinledi

SONRAKİ HABER

Avro Bölgesi: Krizi çözmek için 5 gün var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa