07 Temmuz 2015 18:31

MHP'li belediyede skandal: Rüşvet o kapıdan içeri girdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesinin rüşvet aldığı iddiası belediyeyi karıştırdı. Belediye yetkilileri iddiayı doğruladı.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesinin rüşvet aldığı iddiası belediyeyi karıştırdı. Belediye yetkilileri iddiayı doğruladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi K.U’nun, bir işadamından rüşvet aldığı iddiasının duyulmasının ardından meclis üyesi K.U için inceleme başlattı, MHP İl Başkanlığı ‘istifa et’ çağrısı yaptı, belediye meclis üyesi partiden istifa etti.

2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen MHP’li Burhanettin Kocamaz, belediyenin kapısına ‘Rüşvet bu kapıdan giremez’ yazılı bir tabela astırmıştı. Kocamaz’ın bu tabelayı astırmasından 16 ay sonra belediyede rüşvet skandalı patlak verdi.

Belediyede ve MHP içinde tartışmalara neden olan bu iddia, ilginç bir şekilde ortaya çıktı. İddiaya göre, Toroslar ilçesinden büyükşehir belediyesine seçilen MHP’li meclis üyesi K.U, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na girdikten bir süre sonra, imar sorunu olan bir işadamıyla temas kurdu ve işadamının imar işini çözmek için para talep etti. Yine iddialara göre imar sorunu çözülemeyen işadamı, İmar Komisyonu’nun toplantısına geldi ve meclis üyesi K.U ile tartıştı. Toplantıda bulunan diğer meclis üyelerinin de tanık olduğu tartışma sırasında işadamı, K.U’nun kendisinden rüşvet aldığını, işlerini yapacağını söylediğini, ancak yapmadığını iddia etti.

Tartışma sırasında gündeme getirilen rüşvet iddiaları MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a iletildi. Belediye başkanı ve MHP Mersin İl Başkanlığı’nın girişimiyle, belediyeye ait bir tesiste toplantı düzenlendi ve adı rüşvete karışan belediye meclis üyesi ile tanıklık eden kişiler ‘sorgulandı.’ Toplantıda meclis üyesi K.U, işadamından para aldığını kabul etti ancak bu paraları arazinin harita işleri için aldığını söyledi.. Toplantıda K.U’nun belediye meclis üyeliğinden ve partiden istifa etmesi yönünde karar çıktı.

Konuyla ilgili Belediye yetkilileri ve MHP İl yöneticileri ise iddiayı doğrulayarak gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kaçak maden ocağındaki göçükte mahsur kalan işçi: Mantar toplarken, merak edip içine girdim

SONRAKİ HABER

Yabancılar, Erdoğan'ın sarayını görünce 'Haa burası büyük devlet' diyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...