07 Temmuz 2015 18:23

Kaçak maden ocağındaki göçükte mahsur kalan işçi: Mantar toplarken, merak edip içine girdim

Paylaş

Zonguldak'ta 38 yaşındaki Alaattin Çayırlı kaçak maden ocağındaki göçükte mahsur kaldı. Çayırlı, önündeki göçüğün yaklaşık 1.5 saatte açılmasıyla ocaktan kurtarıldı. Maden işçisi Çayırlı, ormanda mantar toplarken ocağı gördüğünü, merak ettiği için girdiğini iddia etti.

Rat Mahallesi Güntepe Sokak'ta ki kaçak maden ocağında saat 18.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük sırasında ocakta bulunan evli ve 3 çocuk babası Alaattin Çayırlı, dışarı çıkmak istediğinde çıkışa 20 metre kala tavan göçmesi sonucu toprakla dolduğunu fark etti. Eve gitmeyince meraklanan eşi ve çocukları, Alaattin Çayırlı’nın arkadaşlarını arayarak nerede olduğunu sordu. Ocak önüne gelen arkadaşları, göçük olduğunu fark etti. Arkadaşları, tavan çökmesi sonucu oluşan toprak yığınını açarak karşı tarafta bulunan Çayırlı’yı yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından kurtardı. Bu sırada olay yerine polis, sağlık, ve AFAD ekipleri geldi. Sağlık kontrolünden geçirilen Alaattin Çayırlı, yakındaki evine giderek ailesini gördü. Üzerini değiştiren Çayırlı, daha sonra ocak önüne gelerek polise ifade verdi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Çayırlı, kaçak ocakta çalışmadığını ve ormana mantar toplamaya geldiğini ileri sürerek şöyle konuştu: "Merak ettim burayı girdim. Kimin olduğunu da bilmiyorum. Tavandan bir tane tahta kırıldı. Ben de tekrar onardım ve dışarı çıktım. Burada çalışmıyorum. Mantar toplarken, merak ettim ve girdim."

TTK tahliye ekipleri de ocağa gelerek incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ocak önündeki çalışmasının ardından Alaattin Çayırlı'yı ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

ÖNCEKİ HABER

'14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan 7 polis serbest

SONRAKİ HABER

MHP'li belediyede skandal: Rüşvet o kapıdan içeri girdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...