07 Temmuz 2015 16:48

Çakalotos: Varufakis’in anti tezi

Yunanistan’ın yeni maliye bakanı işte böyle nitelendiriliyor: Eski Bakan Varufakis’in anti tezi, kızıl aristokrat, kadife eldiven içindeki demir yumruk!

Paylaş

Yunanistan’ın yeni maliye bakanı işte böyle nitelendiriliyor: Eski Bakan Varufakis’in anti tezi, kızıl aristokrat, kadife eldiven içindeki demir yumruk!

Referandum sonrası istifa eden Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in yerine atanan yeni bakan Efklidis Çakalotos bugün Brüksel’de Avro Grubu (Avro kullanan ülkelerin maliye bakanları) ile görüşmelere katıldı.

Yeni Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos’u Avrupa basını “Varufakis’in anti tezi” olarak nitelendiriyor. İspanyol el Pais gazetesi, “Kızıl Aristokrat” dediği Çakalotos’u şöyle tanımlıyor: “Yunanistan’ın yeni Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in anti tezi gibi (her ne kadar entelektüel olarak benzeseler de). Utangaç, sakin ve ketum, eğer parlak konuşmaları olmasaydı bu üniversite hocasının şahsiyeti fark edilmeyebilirdi. 1960’ta Hollanda’da zengin bir ailede doğdu – kızıl aristokrat rumuzu buradan geliyor- Kent ve Atina’da doçent ve çeşitli kitapların da yazarı olan Tsakalotos, ‘kadife eldiven içinde bir demir yumruk’

İdeolojik olarak SYRIZA’da Varufakis’ten daha organik bir pozisyonu bulunuyor ve daha radikal kanadın temsilcisi olarak kabul ediliyor, atanmasının bu özelliğine gösterilen bir ayrıcalık olarak nitelendirilebilir”  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Seçimden bu yana 202 gözaltı, 66 tutuklama

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Koalisyon çalışmalarına haftaya başlayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa