07 Temmuz 2015 15:21

Amedspor'un adı değişti

Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün daha önce 'Amedspor' olarak değiştirdiği isminin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından reddedilmesi üzerine bugün yapılan yeni kongrede kulübün ismi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirildi.

Paylaş

13 branşta, 40 takım ve 2 bin lisanslı oyuncusu olan Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, ertelenen Olağanüstü Kongresi bugün yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda yapılan kongreye, Amedspor Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.
Yapılan divan seçiminin ardından başlayan kongrede konuşan Amedspor Eş Başkanı İhsan Avcı, Olağanüstü Kongre'nin yapılmasının yanlış algı yarattığını belirterek, "Genel kurullar demokrasi açısından önemli zeminlerdir. Arkadaşlarımız bir eksiklik olarak ifade ettiler, ama aslında genel kurullar bu tip toplumsal örgütlerin geride bıraktığı süreçleri değerlendirip, bunun muhasebesini, özeleştirisini yapıp önümüzdeki döneme dair planlamaları, programlarını yaptıkları önemli platformlardır. O açıdan aslında bir eksiklik değil, genel kurullar aynı zamanda demokrasinin bir gereğidir" dedi.

'MEDYA, AMEDSPOR'U YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR'
Avcı, kentteki bir kısım yerel medyanın özellikle Genel Kurul sürecinde Amedspor'u yıpratmak istediğini de söyledi.
Bu davranışları doğru bulmadıklarını dile getiren Avcı, Amedspor'un dimdik ayakta olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönem kendi dayandığı tabanıyla, halk kitlesiyle daha büyüyerek daha gelişeceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar dönemsel, bunlar aşılacak. Hep beraber dayanışma içerisinde, güçlerin birleşmesiyle, halkın gerçek dayanışmasıyla aşılacak şeylerdir. Bu Genel Kurul tam da yeni bir çıkıştır."
Sporun kendileri için diğer takımlar gibi sadece araç olmadığını da söyleyen Avcı, "Spor aynı zamanda toplumların, halkların bir arada yaşamının zemini olan bir araçtır. Toplumu yeniden inşa ettiğimiz bu süreçte, spor toplumsal inşa sürecinin önemli bir zeminidir" ifadelerini kullandı.

AMEDSPOR'UN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Avcı'nın konuşması sonrası faaliyet ve denetim raporları okundu. Ardında da yönetmenlik ve tüzükte yapılacak değişiklikler için yapılan öneriler değerlendirildi.
Daha önce 10 olan yedek üye sayısının 4'e indirilmesi ve Amedspor ismi için Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine kulüp ismi bu kez oybirliğiyle Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak değiştirildi.
Kararın, Federasyon tarafından bu kez onaylanması haline kulübün yeni isminin Ağustos ayında çekilecek fikstüre yetişmesi bekleniyor.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Tek listeyle gidilen seçimde, yeni Yönetim Kurulu da delegelerin oybirliğiyle seçildi. Buna göre kulübün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Ali Karakaş, Nurullah Edemen, Süleyman Gökalp, Servet Erol, Abdullah Sevinç, Nesih Aktepe, Adnan Zengin, Soran Haldi Mızrak, Kahraman Papatya, Ekrem Yeşil, Emrullah Gürbüz, Dilan Yumlu, Seda Can, Besra Ekinci ve Şivezat Işık Zorlu.

Seçilen Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra bir araya gelip, kendi içlerinde görev dağılımı yapacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Twitter'ın doğum günü pastasından 'reklam hedeflemesi' çıktı

SONRAKİ HABER

Aziz Nesin tek ciltte toplandı: 'Kalem yapın beni kalem'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...