07 Temmuz 2015 14:14

Antep'te tutuklularla dayanışma eylemi

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi, cezaevlerinin gözleme açık, şeffaf olması ve sağlık taramalarının serbest olması talebiyle eylem yaptı.

‘Mahpuslarla ve İşkence Görenlerle Dayanışma Eylemi’nde tutukluların ve yakınlarının acilen çözülmesi gereken sorunları dille getirildiği açıklamada, “Buradan Gaziantep Cezaevi’ne, tüm cezaevlerine ve Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz: Televizyonlarda reklamı yapılan, muhtaç olunduğunda dillere pelesenk olan, ciddi tavırlar ahenkli kravatlarla aktarımı yapılan ‘adalet’ ve ‘demokrasi’ uygulamalarınızdan, mahpuslara yönelik tavırlarınızdaki hakkaniyetinizden eminseniz, derhal cezaevlerini bağımsız sivil toplum kuruluşlarının sürekli gözlemlemelerine ve hasta mahpus sorunları için sağlık taramalarına açınız” denildi.

Gaziantep ve diğer tüm illerdeki cezaevlerinde tutukluları ziyarete giden yakınlarının yol paraları ve kesilen yevmiyelerine de değinilen açıklamada, “Gaziantep’in ve ülkenin varoşlarını, mahpuslarını, yoksullarını, ekmeğini namusuyla, inancıyla, emeğiyle kazananları yok sayamazsınız. Çünkü biz bu ülkenin zeminiyiz, temeliyiz” denildi.

Açıklamada tutukluların yaşam koşulları ve görüşten sevk işlemlerine kadar temel ihtiyaçlarına yönelik haklarıyla ilgili talepler sıralandı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artvin Valisi, yetkisi olmadığı halde HES'çilere gece çalışma izni vermiş

SONRAKİ HABER

THY Teknik’te Çelik-İş dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa