07 Temmuz 2015 11:44

İlgilenmiyorlar, iş vermiyorlar çorba parası bulamıyor

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Erol Akar (59) İstanbul sokaklarında yaşıyor. Üzerindeki çok eski gömleği, iyice rengi solmuş pantolonu ve yırtık ayakkabılarından başka sahip olduğu tek şey yere sererek sarılıp uyuduğu bir battaniye. 10 yıl önce boya badana işleri yaparak hayatını kazanırken işleri ters gitmiş. Hâlâ iş bulursa çalışıyor ama ailesi, kimi kimsesi yok. “Kimse iş vermiyor. Çorba parası bulamıyorum” diyen Akar’a Fatih’te esnaflar yardım etmeye çalışıyor. Polisi ve Belediyeyi arayan bazı vatandaşlar, ilgisiz kalan yetkililerden şikayetçi.

'BİZE HABER VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ' DEYİP GİTTİLER

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin arkasında bulunan Cambaziye Karakolu Çıkmazı Sokağı’ndaki bir kaldırımda yaşayan Erol Akar’a sahip çıkan esnaflardan Ferhat Yılmaz, Erol ‘Dayı’yı nasıl tanıdığını anlatıyor: “Bir sabah çalıştığım börekçiye giderken tekel büfesinin önünde yerde yattığını gördüm. Sarhoştur, kendine gelince çıkar gider diye düşündüm. Önünden yürüp geçtim. Ertesi gün patronum ‘Şu bizim arka taraftaki inşaatın önünde bir adam var. Ona börek götür’ deyince hâlâ orada olmasına şaşırdım. Börekleri aldım götürdüm. Baktım dayı konuşabiliyor, sarhoş değil, herhangi bir madde kullanmıyor. Kimi kimsesi olmadığını öğrendim. Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Ama Erol Dayı yardım değil iş istiyor”

Kocamustafapaşa’daki esnaflar polisi arayıp yardım istemiş. Gelip Erol Dayı’ya bakan polisler, “Bizlik bir durum değil Belediyeye bildirmeniz lazım” deyip sokaktan ayrılmış. Büyükşehir Belediyesini arayan esnaflar her telefon görüşmesinde, “Kayıt altına aldık. Bize haber verdiğiniz için teşekkür ederiz” yanıtını almış. Ama Erol Dayı’yı ne arayan olmuş ne soran. “Ne yazık ki ülkemizde insanlığın değeri bu kadar” diyen Ferhat Yılmaz, “Nasılsın diye soramıyoruz. Görüyoruz üzülüyoruz. Sağlık durumundan endişeliyiz” diyerek yetkilileri Erol Dayı’ya sahip çıkmaya çağırıyor.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de her yıl bin kişi suda boğularak ölüyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Hükümet kurma görevlendirmesindeki gecikme normal değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...