07 Temmuz 2015 11:05

‘Burnumuzda tütüyor Çinlinin kan kokusu’

Paylaş

Devlet ve hükümet yetkililerinin yaptığı konuşmalardan cesaret alan ırkçı ve gerici gruplar Çinliler için ölüm çağrısı yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayanlarla ilgili Çin’i hedef gösteren ve ırkçılık dolu konuşmaları Türkiye’de Çinlilere dönük nefret dalgasının yayılmasına neden oluyor. Sokakta Çinli zannettikleri birçok kişiye saldıran ırkçı gruplara polisin seyirci kalması da saldırıların dozunu artırıyor. İstanbul’da son olarak “Burnumuzda Tütüyor Çinlinin Kan Kokusu” yazan pankart açıldı. 

KARAKOLA 20 METRE

Çin’in Uygur Türklerine baskı yapmasını, yalan haber ve fotoğraflarla farklı kimliklere saldırı dalgasına dönüştüren ırkçılar, artık öldürmekten bahsetmeye başladı.

İstanbul Ataşehir Bakkalköy civarında, polis karakoluna 20 metre mesafede bulunan bir caddeye “Burnumuzda Tütüyor Çinlinin Kan Kokusu” yazılı Alperen Ocakları imzalı pankart asıldı. Uygur Türklerine destek bahanesiyle olan Çin lokantalarını basan, Sultanahmet’te Koreli turistleri döven ırkçılarla ilgili bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: Devlet tarım işçilerinin öldürülmesine seyirci kalıyor

SONRAKİ HABER

Ege'de mültecileri taşıyan bot battı: 20 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...