07 Temmuz 2015 10:45

Kani Beko: Devlet tarım işçilerinin öldürülmesine seyirci kalıyor

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Manisa’da hayatını kaybeden 15 köylü için basın açıklaması yaptı.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması sonucu bu ölümlerin yaşandığını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bu insanlar iş cinayetlerinde ölen tüm işçiler gibi ölmek için değil yaşamak için sabahın erken saatlerinde yollara düşmüşlerdi” dedi.

 “Kamyonet kasasında işçi taşınırken gerçekleşen bir olaya kaza demek mümkün değildir” diyen Kani Beko, daha önce de buna benzer olayların yaşandığını belirterek, 8 ay önce Isparta’da meydana gelen kazada, yine çoğu kadın 17 kişinin öldüğünü hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, “Tarım işçilerinin yüzde 80’inden fazlasının sigortasız çalıştığını bilmiyor mu?” sorusunu soran Beko, “ILO istatistiklerine göre de iş kazaları ve meslek hastalıkları yönünden madencilik ve inşaat sektörünün ardından en tehlikeli sektör tarım sektörüdür” diye konuştu.

'ÖLÜM YOLU NEDEN BİTMİYOR'

“Mayıs ayında Manisa’da düzenlediği mitingde yaptıkları duble yollarla övünen Başbakan, Akhisar ve Salihli’yi bağlayan, Gölmarmara’dan geçen yolun 1998’den beri bitirilememesini nasıl açıklamaktadır?” diyen Beko şöyle devam etti: “Adı ‘ölüm yolu’na çıkan bu yolun hali ortadayken, bu konuda TBMM Genel Kurulunda uyarılar yapılmışken ilgili Ulaştırma Bakanı rahat uyuyabilmekte midir? Evinden uzakta çalışan tarım işçileri, barınma sorunlarıyla karşılaşmakta, ayrımcılığa maruz kalmakta, yollarda onar onar ölmekte ancak devlet bu gelişmeler karşısında sadece izleyici olmaktadır. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Pilot, piste 600 metre kala ‘Drone' gördü

SONRAKİ HABER

‘Burnumuzda tütüyor Çinlinin kan kokusu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...