07 Temmuz 2015 10:36

ABD’li general Türkiye’de: Gündem Suriye

Paylaş

ABD Başkanı Obama’nın IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonda özel temsilci olarak atadığı Allen, ‘örgütle mücadelede iş birliği’ kapsamında temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi.

ABD Büyükelçiliği’nden alınan bilgiye göre emekli General John Allen, IŞİD'in ilerlemesini durdurmak ve örgütü yenilgiye uğratmak için iş birliğine ilişkin olarak Ankara'da siyasi ve askeri yetkililerle görüştü.

Diğer taraftan bazı haber kaynakları Allen ile birlikte Savunma Müsteşarı Christine Wormouth’un da Ankara’ya gelen heyette yer aldığını aktardı. Kaynaklara göre, Allen ve Wormouth’un gündeminde üçlü bir strateji paketi var: Suriye sınırındaki ‘güvenli bölge’ de dâhil olmak üzere sınır güvenliğinin sağlanması, eğit- donat programının kapsamı ve  ‘PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki demografik yapıyı Kürtler lehine değiştiren zorlamaları.’

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de bugün Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde ABD'nin IŞİD’le mücadele stratejisi konulu oturumda konuşacak.

ABD Başkanı Barack Obama, dün Pentagon’da ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıda, ‘Suriye’deki ılımlı muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik daha fazla şey yapılması gerektiğini’ belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDK davasına erteleme

SONRAKİ HABER

Pilot, piste 600 metre kala ‘Drone' gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...