07 Temmuz 2015 10:29

HDK davasına erteleme

Paylaş

HDK'yi terör örgütü olarak görüp HDK'de faaliyet yürüten EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, Gazeteci Yasemin Öztürk ve 78’liler Girişimi Üyesi Ali Özkan hakkında terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İddianamede HDK terör örgütü olarak görülüp sadece HDK'den bahsedilirken, mahkeme başkanının 'Demokratik Toplum Kongresi üyesi misiniz?' sorusu dikkat çekti. Dava 15 Aralık'a ertelendi.

Şükran Doğan ve Yasemin Öztürk duruşmada hazır bulunurken Ali Özkan sağlık problemi nedeniyle duruşmaya katılmadı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, KESK Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Toprak, Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sağdıç, EMEP yöneticileri, HDK ve HDP üye ve yöneticileri de duruşmayı izledi. Mahkeme Başkanı Musa Yeşil savunmalara geçtiğinde Şükran Doğan'a ve Yasemin Öztürk'e 'DTK üyesi misiniz?' diye sordu.

'DELİLLER ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK İÇİN YETERLİ DEĞİL'

Savunmasını yapan Doğan, EMEP yöneticisi olduğunu ve 2012'de legal olarak kurulan HDK'de zaman zaman görev aldığını söyledi. HDK'nin çeşitli eylem ve etkinliklerine katıldığını bildiren Doğan, suçlamaları kabul etmediğini kaydetti. 

Yasemin Öztürk ise gazeteci olduğunu; HDK'nin tüzüğündeki prensipleri benimsediğinden HDK'de yer aldığını ifade etti ve suçlamaları kabul etmedi. 

Şükran Doğan avukatı İlke Işık, Doğan'ın sendikalarda ve emek-meslek örgütlerinde çalışmalar yaptığını, emekli olduktan sonra siyasetçi ve politikacı olarak EMEP Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldığını dile getirdi. Işık, "Doğan hakkında soruşturma 2012 yılında başlatılmış ve bu soruşturma 2015 yılında açığa çıktı. Dosyada delil olarak iki şey gösterilmiştir. Birincisi, katıldığı eylemler; ikincisi, telefon tapeleri. Katıldığı eylemlerde herhangi bir polis müdahalesi olmamış, bir olay yaşanmamış. Telefon tapelerinde ise günlük konuşmaları dışında ‘terör örgütü üyesi’ olması gibi bir delil yoktur. Bu deliller yasa dışı örgüt suçlamasıyla ilgili yeterli deliller değildir" dedi. 

Müdafi avukatlar Şükran Doğan, Yasemin Öztürk hakkında beraat kararı isterken mahkeme heyeti bir dahaki duruşmada Ali Özkan'ın dinlenmesi, dinlendikten sonra tanıkların dinlenip dinlenilmeyeceğine karar verilmesi istemiyle beraat kararını reddetti. Duruşma 15 Aralık 2015 tarihine ertelendi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce'ye para cezası

SONRAKİ HABER

ABD’li general Türkiye’de: Gündem Suriye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...