07 Temmuz 2015 10:19

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce'ye para cezası

Paylaş

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce tarafından yapılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili haberlere ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açtığı 'hakaret' davası sonuçlandı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında İnce 7500 TL'lik para cezasına çarptırıldı. Mahkeme karar gerekçesinde, "Sanığın müdahil Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eylemine uyan TCK 125/1-2 maddesi uyarınca suçun işlenme şekli, işlendiği yer sanığın taşıdığı sıfat ve suç içindeki durumu dikkate alınarak tadiren 90 gün birim sayısı kadar adli para cezası ile cezalandırılmasına.." ifadelerine yer verdi.

Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile gelini Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak tarafından açılan davada ise İnce'nin beraatine karar verildi. Daha önce BirGün gazetesinde yayınlanan TÜRGEV fezlekesindeki detaylardan hazırlanan 'Ceplerine duble yol yapmışlar' manşeti nedeniyle BirGün Barış İnce'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a "haraket" ettiği iddiasıyla 10.620 TL para cezası verilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Fatih Terim' haberi, muhabiri işinden etti!

SONRAKİ HABER

HDK davasına erteleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...