07 Temmuz 2015 10:12

'Fatih Terim' haberi, muhabiri işinden etti!

Paylaş

Vatan gazetesi Fatih Terim'le ilgili "İmparator Sokak Köpeklerine Savaş Açtı" başlıklı haberi nedeniyle muhabiri Öncel Öziçer'in işine son verdi. 

Alaçatı'da lüks bir villa alan Fatih Terim'in sokak köpekleri için "Otoyola atın bunları, koku geliyor, mikrop yayar bunlar" sözlerininin aktarıldığı haber, Vatan'ın "Makaron" ekinde manşet olmuş, ancak bir süre gazetenin internet sitesinde sansürlenmişti. 

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulunan Vatan muhabiri, işine son verilme kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Ay ben yine kovuldum!  Valla her kovulma sebebim gibi bu da benim için gurur verici... Dik durduğum, yalamadığım, yavşak olmadığım için... Vatan'daki gerçek gazeteci dostların arayıp ‘Yazdıklarının her satırının doğru olduğunu biz de biliyoruz, ama işte‘ demeleri bile yeter. Rahatladınız mı Fatih Terim? Ohh şöyle bir ferahlama? İşte imparatorun gücü di mi? Teallam yaa..” 

İGC : GAZETECİ HABER YAPTIĞI İÇİN İŞTEN ATILIR MI?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Fatih Terim'in sokak köpeklerine dönük tutumunu haber yapan gazeteci Öncel Öziçer'in Vatan gazetesinden kovulmasına tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İGC Başkanı Misket Dikmen, dünyanın her yerinde gazetecinin asli görevinin haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu, ancak Türkiye'de gazetecilerin haber yaptı diye işten kovulduğunu söyledi. Öncel Öziçer'in yaptığı haber nedeniyle birilerinin talimatıyla işten kovulmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Dikmen, "Basın özgürlüğü olduğu sürece yaşayacak bir kurumun, basın özgürlüğünü yok sayarak gazeteciyi işinden etmesi mesleğimiz adına utanç vericidir. Gazete üst yönetiminin görevi muhabirlerin, yazarların tarafsız ve özgür şekilde yazmasını sağlamak olduğu kadar gelebilecek 'emir ve talimatlara' karşı da çalışanlarını korumaktır. Meslektaşımız Öncel Öziçer'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, işten atın talimatını veren ve bu talimatı uygulayanları da kınıyoruz" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kavurucu sıcaklar kapıda

SONRAKİ HABER

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce'ye para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa