07 Temmuz 2015 09:42

Alman Medya ödülü ‘Charlie Hebdo’ya veriliyor

Paylaş

Fransa’nın başkenti Paris’te 7 Ocak 2015 tarihinde radikal dinci teröristlerin saldırısında 12 karikatürist ve çalışanını kaybeden Fransız hiciv dergisi ‘Charlie Hebdo’ Almanya’nın prestijli medya ödülüne layık görüldü. 

Potsdam kentinde ‘Sanssouci Saray’ında 17 Eylül 2015 tarihinde verilecek ödül, derginin Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard’a takdim edilecek. ‘M 100 Media Award’ Alman Medya Ödülü, Avrupa basını için büyük önem taşıyor. ‘M 100 Media Award’ üyelerinden, Alman Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann suikastı Charli Hebdo’da çalışan meslektaşlarına değil sanata, topluma, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. 

Üyelerden Berlin ‘Tagesspiegel’ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Stephan-Andreas Casdorff, “Biz karikatürcüleri ödüllendirmiyoruz. Basının önemi, değerine ve ifade özgürlüğüne ödül veriyoruz” diye konuştu. M 100 Media Award yöneticilerinden Musevi kökenli İngiliz gazeteci, matbaacı, diplomat Lord George Weidenfeld da “Özgür bir dünya için hepimiz Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybedenler için dayanışma içinde olmalıyız” şeklinde konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zengin olma hayaliyle gergedan böceği avına çıktılar

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: 6-8 Ekim'de polis şiddeti, ölüm seviyesine çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...