07 Temmuz 2015 08:22

'Dokunmatik ekranın bir tık ötesi'

Dokunmatik ekranların hayatımıza kattığı işaret ve başparmakla kaydırma hareketlerinin yerini aynı parmaklarla ekrandan çekme hareketi alacak zannedersek. Zira şimdi de, ekranda dokunduğunuz şeyleri, 3 boyutlu dünyaya doğru hareket ettirebilme tekniği geliştirildi.

Paylaş

Dokunmatik ekranlarda geliştirilen yeni teknoloji sayesinde, dokunduğunuz şeylerin şeklini değiştirebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde, akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar ekranınızdaki nesneleri, ekranın dışına doğru çekebilir ve onlarla 3 boyutlu olarak oynayabilirsiniz.

Bugün, kullandığımız bilgisayarda akıllı telefonlarımıza, televizyon ya da tabletlerimize kadar yassı ekran teknolojisi kullanılıyor ancak gerçek dünya böyle değil. Dünya üzerinde yükseltiler ve alçak noktalar, canlılar ve nesneler var. Şimdi, ekranda dokunduğunuz şeyleri, 3 boyutlu dünyaya doğru hareket ettirebildiğinizi düşünün...

2 boyutlu ekranlara bir boyut daha eklemeyi amaçlayan GHOST (Jenerik, Yüksek Düzeyde Organik Şekil Değiştirici Arayüzler) projesi 2013 Ocak ayında başlatılmış. İngilizce hayalet anlamına gelen GHOST, Avrupa Birliği tarafından da destekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Roboskililer: Devlet bizi göçe zorluyor

SONRAKİ HABER

Ankara'da bir mahkum, 3 kişiyi yaralayıp firar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...