07 Temmuz 2015 07:41

Ceylanpınar merkezde 40-45 kişilik IŞİD grubu iddiası

Paylaş

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki bir parkta IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 40-45 kişilik bir grup ve yurttaşlar arasında gerginlik çıktı. Şahısların bazılarının olay yerine gelerek çevreye rastgele ateş açan iki araçla olay yerinden uzaklaştırıldığı ve TİGEM arazilerine gittikleri belirtilirken yaklaşık 20 kişilik bir grubun ilçenin içine kaçarak dağıldığı iddia edildi. 

DİHA’nın haberine göre Rojava'nın Cizîr Kantonu'na bağlı Serêkaniyê kentinin hemen karşısında bulunan Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, ilçe girişindeki Mezopotamya Parkı'nda giyimleri ve sırt çantalarıyla dikkat çeken 40-45 kişilik bir grup ile yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı. İddiaya göre akşam saatlerinde Kepez Mahallesi TOKİ evleri civarında bulunan Mezopotamya Parkı'nda şüpheli yaklaşık 40-45 kişilik bir grubun olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre; grubun içinde bulunanların Suriye'ye geçmek istediklerini belirttikleri ve şüpheli davranışlar sergiledikleri belirtildi. 

TİGEM ARAZİLERİNE GÖTÜRÜLDÜKLERİ İDDİASI

Söz konusu grubun IŞİD üyeleri olduğu şüphesiyle kısa bir sürede parkta çok sayıda yurttaş toplanırken, grup üyeleri ve yurttaşlar arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Bu esnada olay yerine gelen biri 35, biri 31 plakalı Toros ve Renault Flash marka iki aracın içinden çevreye rastgele ateş edildiği ve parktaki gruptan bazılarını araca bindirerek olay yerinden hızla uzaklaşarak TİGEM arazilerine girdiği ileri sürüldü. Yaklaşık 20 kişilik bir grubun ise ilçenin içine kaçarak, kayıplara karıştığı belirtildi. Bir süre sonra olay yerine gelen çok sayıda çevik kuvvet polisi kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Olayların yatışmasının ardından polisin söz konusu gruptan yaklaşık 10 kişi ve kavgaya karıştığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldığı belirtilirken, gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi. 

SERÊKANİYÊ VE TİL EBYAD’A SIZMA GİRİŞİMLERİ 

Kobanê katliamının ardından Ceylanpınar üzerinden Serêkaniyê'ye saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtilen IŞİD’in, Ceylanpınar ilçesinde bulunan ve Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Telhamut Mülteci kampı civarı ile kamp ve Akçakale ilçeleri arasındaki Gümüşsu İşletmesi'ne yakın bir bölgeden Serêkaniyê ve Til Ebyad kentlerine sızdıkları iddia edilmişti. Yerel kaynaklar, çeşitli yerlerden Ceylanpınar ilçe merkezine getirilen IŞİD buradan minibüslerle TİGEM arazileri içinde bulunan sınır hattındaki bazı noktalardan Rojava'ya geçirildiğini belirtiyor. (URFA)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de ODTÜ yürüyüşünü izleyen muhabirimize de dava açıldı

SONRAKİ HABER

LGBTİ’lere katliam çağrısı yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...