07 Temmuz 2015 10:46

Kas hastalarının zincirli eylemi sonuç verdi

KASDER İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından boşaltılmak istenmesine karşı engelli vatandaşların başlattığı direniş sonuç verdi. KASDER üyeleri, kendilerini dernek binasına zincirledi, ardından tahliye kararının geri çekildiği öğrenildi.

Paylaş

Kas hastalarının Türkiye’deki tek merkezi olan Türkiye Kas Hastaları Derneği’nin (KASDER) İstanbul Yeşilköy’de bulunan ve arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan dernek binası saat 11:00’e kadar boşaltılmak isteniyordu. Bu karara karşı çıkan KASDER üyeleri ve kas hastaları Tatvan’dan, Adana’dan gelen üyeleriyle birlikte sabaha kadar nöbet tuttu. Şişli Belediyesi’nin tahsis ettiği arabayla birlikte dernek binasına gelen engelli vatandaşlar, bina önünde toplandı. Dernek yöneticilerinden Gülizar Resuloğlu, İBB başkanı Kadir Topbaş’ın gayriresmi uygulamalardan vazgeçmesini istedi. Ardından engelli vatandaşlar, kendilerini derneğe zincirleyerek, “Direne direne kazanacağız.”, “KASDER bizimdir, bizim kalacak”, “Hasta hakları, insan hakları” sloganlarını attı.

ZİNCİRLİ EYLEM, KARARI GERİ ÇEKTİRDİ
Eyleme destek vermek için orada bulunan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Tedavi edilemeyen kas hastalarına el becerileri geliştirme, topluma kazandırma, yaşamlarını sürdürmelerinde yardımcı olmak, eğitici bir rol oynamak son derece değerli, burada kamusal bir işlev yerine getiriliyor. Bugün tahliye girişiminden geri durduğunu anladık, fakat nihai  çözüm bu binanın asıl sahiplerine, derneğe tahsis edilmesi bir kez daha tahliye ya da tehdit unsurlarının devreden çıkartılması” diye konuştu.

Eylem sırasında açıklama yapan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüğünü ve ilgili birimlerin tahliye işlemlerini durdurdukları söylediğini aktardı. Karar engelli vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Belediyenin tahliye kararından vazgeçmesi üzerine kas hastaları gönüllü müzik hocası eşliğinde şarkılar söyleyerek kararı kutladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gaziemir nükleer atık davası temyize götürüldü

SONRAKİ HABER

Meclis Danışma Kurulu toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...