06 Temmuz 2015 19:28

Kas hastaları binaları için eylemde

Paylaş

Kesire DİNAR
Zeynep ÖZER
İstanbul

Kas hastalarının Türkiye’deki tek merkezi olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin (KASDER) Yeşilköy’de bulunan binasının boşaltılmak istenmesi üzerine engelli vatandaşlar İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaptı.
1991’den beri faaliyet gösteren dernek binasına Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yazı gönderildi ve bugün saat 11:00’e kadar derneğin boşaltılması istendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha önce de pek çok kez arazisi kendisine ait olan binadaki derneği tahliye etmek istemişti.
İBB önünde gerçekleşen eylemde konuşan KASDER yönetim kurulu üyesi Çiğdem Demirezen, yıllardır görüşme talep ettikleri halde kendileriyle görüşmekten kaçan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a seslenerek, “Neden yıllardır bizimle görüşmüyorsunuz, neden 37 yıllık bir hasta derneğiyle uğraşıyorsunuz, ne istiyorsunuz bizden?” diye sordu.

‘ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜNLER’
Derneğin kapatılması kararı kas hastalarının ailelerini de endişelendirdi. 2 çocuğu KASDER’de kalan Tavant Tapan, “KASDER bize ait, her türlü mücadeleyi vereceğiz. Çocukların bu derneğe ihtiyacı var. Devletin bize destek vermesini istiyoruz. Çocukları düşünsünler. Biz anne- babalar bugün varız, yarın yokuz. Umarım derneğimizi elimizden almazlar” dedi.
Muş’ta lisede okurken kas hastası olan U.Y. de, okulu bırakıp ailesiyle İstanbul’a yerleştiklerini ve KASDER ile tanıştıklarını anlattı. Açık lisede okuduktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar öğretmenliği bölümünü kazandığını ve hala okumaya devam ettiğini söyleyen U.Y. “Zamanla ilerleyen bir hastalık. İnsanlar bu konuda pek bilgiye sahip değil. Toplumu bu hastalık konusunda bilgilendiren dernekle uğraşmalarına bir anlam veremiyorum” dedi.  

‘NE HUKUKLA, NE DE SOSYAL DEVLETLE BAĞDAŞIR’
İBB CHP Grubu Başkan vekili Ertuğrul Gülsever de, konuyla ilgili Topbaş ile görüştüğünü ve Topbaş’ın kendisine “Müsterih olsunlar, arkadaşlarımıza gerekli bilgi ve talimatı vereceğiz, arkadaşlarımızın faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli ortamı sağlayacağız” dediğini iletti.
KASDER Başkanı Coşkun Özdemir de, “Bize burada kalabileceğimizi söyledikleri halde, 5 senedir tahliye etme konusunda, hukuka uymayan bir şekilde tebliğler gönderiyorlar” diye belitti.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, “Engelli hastaları sokağa atmak ne hukukla, ne sosyal devletle, ne İslamla ne de Hristiyanlıkla bağdaşır” dedi. Kas hastaları eylemlerine yarın Yeşilköy’deki dernek binasında devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Gollum cezasından geri adım atıldı

SONRAKİ HABER

Burada kırmızı benekli alabalık artık yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...