06 Temmuz 2015 18:21

Arda Turan Barcelona'da

Barcelona Kulübü, Türkiye milli takımında da forma giyen Arda Turan'ı transfer ettiğini, resmi Twitter hesabından duyurdu.

Paylaş

İspanya'nın güçlü temsilcisi Barcelona, milli futbolcu Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzaladıklarını "Hoşgeldin Arda" başlığıyla açıkladı.

Barcelona'dan yapılan açıklamada, 41 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Arda'nın kulübü Atletico Madrid ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Barcelona, Arda'nın transferini, "Hoşgeldin Arda" ifadeleriyle açıkladı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ BEKLENMEDİ
Barcelona yönetiminin bugün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı. Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi.

Yapılan duyuruda ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico de Madrid'e satması hakkı tanındı.

Arda'nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu. Barcelona başkanı iken yaklaşan seçimler nedeniyle görevinden istifa eden Josep Maria Bartomeu, Arda'nın Teknik Direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edilmesini istemiş ve bu operasyonun hemen yapılmasını talep etmişti. Yarışa katılan diğer üç başkan adayı ise yönetime, başkanı olmayan bir kurumun Arda Turan transferine onay vermesi halinde bunun geçerliliğinin olmayacağını savunmuştu.

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon avro ödeyecek. Ayrıca, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon avro daha verilecek. Böylece milli futbolcunun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon avroya ulaşılmış olacak. Arda Turan Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da tüm partiler Çipras'a destek açıklaması yaptı

SONRAKİ HABER

Gürcü kültürü Kadıköy’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa