06 Temmuz 2015 11:18

Erdoğan'a 'Yıldız Kampüsü'ne dokunma' uyarısı!

Paylaş

Beşiktaş Kent Dayanışması ve Yıldız Savunması İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın YTÜ Yerleşkesi'ni Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne dönüştürüleceği yönündeki açıklamasına, "Elinizi kamusal alanlarımızdan, kentten, üniversitelerden, Yıldız Kampusü'nden ve Beşiktaş'tan çekin" diyerek tepki gösterdi. 

Beşiktaş Kent Dayanışması ve Yıldız Savunması İnisiyatifi, seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın Yıldız Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nin, külliye ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne dönüştürüleceği yönündeki açıklamalarına ilişkin Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonuna, "Yıldız Kampüsü'ne dokunma" pankartı asıldı. 

Açıklamayı yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi Ezgi Sevinç, baskılar karşısında yılmayacaklarını ve Yıldız Üniversitesi Kampüsü'nü savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Sevinç, sahip çıktıkları kampüsün birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

'ELİNİZİ KAMPÜSTEN ÇEKİN'

Sevinç'in ardından, Beşiktaş Kent Dayanışması adına konuşan Ersin Kiriş ise, üniversiteleri kentin dışına itmek, kamusal alanları yok etmek ve bilim yuvasını külliyeye çevirmek isteyen zihniyete karşı yılmadan, mücadelelerini artırarak sürdüreceklerini belirterek, yetkililere "Elinizi kamusal alanlarımızdan, kentten, üniversitelerden, Yıldız Kampusü'nden ve Beşiktaş'tan çekin" diyerek seslendi.

ÖNCEKİ HABER

Arçelik LG'de polis saldırısının ardından işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

YPG: Rakka-Sirrîn yolu kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...