06 Temmuz 2015 01:30

Taşeron işçiler sözlerin tutulmasını istiyor

Paylaş

Zeki KADIOĞLU
İzmir

Adana, Antep, Diyarbakır, İstanbul, Konya, Mardin, Sivas, Urfa, Zonguldak ve Trakya bölgesinden çeştli hastane ve belediyelerde çalışan  en ağır işleri yapan, en çok çalışan ama en az maaşı alıp, her an soruşturmalar tutanaklarla boğuşan, sağlık ve iş konusunda hiçbir güvencesi olmayan taşeron işçiler , seçim öncesinde partilerin taşeron çalışmanın kaldırılacağına dair verdikleri sözleri hatırlatmak için TBMM’deki parti liderleri ile görüşmek üzere Ankara’ya gidecek. Pazar akşamı yola çıkıp Pazartesi sabahı TBMM’ye gidecek olan taşeron işçiler, pazartesi günü HDP, Salı günü grup toplantısı öncesinde CHP ile görüşecek. MHP’den randevu bekleyen taşeron işçiler, AKP’den gelen yanıtın ise “Hükümet kurulana kadar tüm görüşmeler iptal” şeklinde olmuş. 

TAŞERON ÇALIŞMA KALDIRILMALI

Taş-İş-Der (Taşeron İşçileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği) üyesi Cemal Bilgin, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yıllardır işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınması, güvenceli iş, güvenli gelecek için mücadele eden taşeron sağlık emekçileri yıllardır sürdürdükleri mücadeleye rağmen halen taşeron çalışmanın sürdüğünü söyledi. Bilgin seçim sürecinde pek çok siyasi partinin kendilerinden “taşeron çalışmanın yasaklanacağı, güvenceli iş ve güvenli bir gelecek” vaadinde bulunup “artık hiçbir işçinin emekçinin, sağlık, işsizlik ve gelecek kaygısı olmayacak” sözlerinin verildiğini hatırlattı. Hükümet kurulmadan 45-50 kişilik işçi grubuyla pazartesi günü TBMM’de siyasi parti temsilcileriyle görüşerek verilen sözleri hatırlatacaklarını vurgulayan Bilgin, “Tek talebimiz var; taşeron çalışmanın tamamen kaldırılması ve kadrolu çalışmak” dedi.

TBMM’ye gidiş için bir çok ilde hastanede ve belediyede taşeron işçiyle görüştüklerini, randevuların zor alındığını ve bunun çalışmasını yaparken de pek çok sendika yönetiminin bundan rahatsızlık duyduğunu fark ettiklerini belirten Bilgin  “Bir sendika yönetimi; en çok ve en ağır işleri yapan, en az ücreti alan, hatta her an ölümle burun buruna çalışan taşeron işçilerin TBMM’ye gitmesinden neden rahatsızlık duyar? Bunun yorumunu da halkımıza bırakıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Direnişte aklımıza ilk siz geldiniz

SONRAKİ HABER

HDK davası yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...