04 Temmuz 2015 12:28

Varufakis: AB, demokrasiye karşı

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanya'da yayımlanan 'El Mundo' gazetesine verdiği özel röportajda Troyka'nın Yunanistan'a yaptığı dayatmaları ‘terörizm’ olarak niteledi.

Paylaş

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanya'da yayımlanan 'El Mundo'ya verdiği röportajda Troyka'nın referandumda "Evet" oyu çıkması için uğraş verdiğini hatırlatarak bu durumun Yunan halkının aşağılanması anlamına geleceğini söyledi.

Varufakis Avrupa'nın olağan sistemini eleştiren Yunanistan'daki SYRIZA ve İspanya'daki Podemos gibi partilere de ihtiyaç olduğunu belirtti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ayrıca referandumdan "Evet" oyu çıkması halinde ise istifa edeceğini açıkladı.

Varufakis, pazar günkü oylamada hangi sonuç çıkarsa çıksın Avrupa Birliği ile bir anlaşma olacağına inandığını vurgulayarak buna hem Yunanistan'ın hem de Brüksel'in ihtiyacı olduğunu ifade etti. Varufakis AB'nin üye ülkelerde demokrasi istemediğine de işaret ederek "Onlar biz ne istiyorsak onu yapın diyorlar. Bize paket sunuyorlar onu yürürlüğe koymamızı istiyorlar. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Yunanistan'ın geleceği ile ilgili kararları Yunan halkı verir. Ancak bu isteğimize sıcak bakmıyorlar. Bize danışma hakkı vermiyorlar" sözleri etti. AB'nin Yunanistan'a yaptığını şantaj olarak da yorumlayan Varufakis, bunun demokrasiye aykırı olduğunu, terörizm anlamına geldiğini kaydetti.

Yunanistan'ın kaybetmesinin kimsenin işine gelmeyeceğini de söyleyen Maliye Bakanı, "Eğer Yunanistan duvara çarparsa, trilyon dolarlar kaybolacak. Bu çok fazla para ve Avrupa'nın buna izin verebileceğine ihtimal vermiyorum" yorumunu yaptı.

Referandumdan çıkabilecek bir evet karşısında istifasını vereceğini de sözlerine ekleyen Maliye bakanı "sanırım hükümetinde aynı yolu izleyecek" dedi.  (Madrid/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler: Polisiye tedbirler sağlıkta şiddeti önlemez

SONRAKİ HABER

Roboskî'de HPG'lilerin bulunduğu alana top atışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...