04 Temmuz 2015 10:43

200 aydın: Erdoğan’ın çıkarları Türkiye’yi savaşa sokar

Barış sürecinin devam etmesi için bir araya gelerek ‘çözüme devam’ diyen yaklaşık 200 aydın, Türkiye’nin Suriye’ye girmesini ‘tehlike’ olarak değerlendirdi.

Paylaş

‘Barışa söz ver’ kampanyası yürüten aydınlar, sanatçılar ve yazarlar ‘Tecride son, çözüme devam’ demek için bir araya geldi. Çözüm sürecinin devamını, sürecin kalıcı bir barış sürecine evrilmesini ve Abdullah Öcalan’la görüşmelerin bir an önce başlamasını talep eden aydın, yazar ve sanatçılar ‘Tecride son, çözüme devam’ diyerek başlattıkları imza kampanyasını duyurmak için basın açıklaması düzenledi. Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın açıklamasını Tatyos Bebek okudu.

Savaş ihtimallerinin yeniden gündemde olduğunu söyleyen Bebek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, demografik yapının değişmesine izin vermeyiz diyerek Suriye’ye her an müdahalede bulunabileceğini açıkladı. Her gün yeni bir haber duyuyoruz. Asker sevkiyatıyla ilgili, sınırda askeri hareket ile ilgili haberler gerginliğimizi artırıyor. Öncelikle Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesine net bir şekilde karşı çıktığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Suriye’ye askeri müdahalenin IŞİD’e karşıymış süsü verilerek aslında PYD’ye yani Rojava’da kurulan kantonal sisteme karşı yapılacağı açıktır. Bu tür bir askeri müdahale 2 yıldır çözüm sürecinde elde edilen tüm kazanımları ortadan kaldıracak, devlet bir kez daha Kürt halkına savaş ilan etmiş olacaktır.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

‘MHP-AKP KOALİSYONU ÇÖZÜM SÜRECİNİN İNTİHARIDIR’
Açıklamada konuşan Ufuk Uras, Öcalan’a yönelik tecridin çözüm sürecine yönelik tecrit anlamına geldiğini belirterek HDP’nin baypas edilerek adım atılmasının mümkün olmadığını söyledi. Uras, “Çözüm sürecine karşı olan MHP ve AKP koalisyonu çözüme karşı bir intihar girişimidir. Tek taraflı tecrit de AKP’nin siyasi intiharıdır” dedi.
HDP’nin İmralı Heyeti’ne yönelik tutumun ve Abdullah Öcalan’a tecridin 6 milyon insanın iradesini yok saydığını ifade eden Şenol Karakaş, “Tecrit edilmesi gereken birileri varsa o da 6 milyon insanı yok sayan Devlet Bahçeli ve arkadaşlarıdır” şeklinde konuştu.
Konuşmacılardan Kerem Kabadayı ise barışa karşı olan hiçbir hükümetin orta ve uzun vadede kalıcı olamayacağını söyledi.

KAMPANYADA 200 AYDININ İMZASI VAR
‘Tecride son, çözüme devam’ kampanyasını imzalayanlar arasında Ali Nesin, Ayşegül Devecioğlu, Baskın Oran, Barış Sulu, Bülent Aydın, Büşra Ersanlı, Cafer Solgun, Cengiz Aktar, Dilek Kurban, Eren Keskin, Erol Katırcıoğlu, Fatma Akdokur, Ferhat Encü,  Ferhat Kentel,  Fethiye Çetin,  Jale Görgün, Julide Kural, Kerem Kabadayı, Naci Sönmez, Oya Baydar, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Roni Margulies, Şenol Karakaş, Tatyos Bebek, Tayfun Mater, Ufuk Uras, Ümit Aktaş, Ümit Kıvanç, Ümit İzmen, Yıldız Önen, Zeynep Tanbay, Zeynep Tozduman gibi 200’e yakın aydın, yazar ve sanatçı yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Abdurrahman Dilipak, LGBTİ yürüyüşüne nefret kustu

SONRAKİ HABER

Sıcaktan bunalan güvercinler, parkta duş keyfi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa