04 Temmuz 2015 07:54

Arçelik LG'de işçilere polis baskısı

Gebze ilçesinde bulunan Arçelik LG'de artan baskılara karşı üretimi durdurarak greve başlayan işçilerin direnişi devam ederken direnişi kırmak amacıyla fabrika içine çok sayıda çevik kuvvet polisi girdi.

Paylaş

Türk Metal Sendikası’nın gitmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle direnişe geçen Arçelik LG fabrikasında işçilerin direnişi 3'üncü gününe girerken, işçilerin direnişini kırmak isteyen patronların talimatıyla fabrika önüne TOMA'lar eşliğinde çevik kuvvet polisleri konuşlandırılarak baskılar yoğunlaştırıldı. Fabrikanın içine de giren yaklaşık 700 polisin tehditlerine karşı işçiler, eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederken, polisin fabrika içindeki bekleyişi sürüyor.

Emniyet müdürünün; kendilerinden pazartesi gününe kadar iş başı yapmalarını istediğini aktaran işçiler, polisin psikolojik baskı uygulayarak direnişi kırmaya çalıştığını belirtti. Yaşananlara tepki gösteren işçi aileleri ve dışarıdaki işçiler, ablukanın bir an önce kaldırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kurulu bulunan Zf Sachs ve Opsan'daki direnişlerden sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) faaliyet yürüten ve 500 işçinin çalıştığı Arçelik LG işçileri, patronun verdiği sözleri tutmaması ve mobbing uygulamalarının son bulması talebiyle 2 Temmuz sabahı üretim bantlarını çalıştırmadı. Ardından greve giden işçiler, ücret ve sosyal haklarında iyileştirme yapılana ve fabrikalarından Türk Metal'in gidene kadar ile direniş nedeniyle hiçbir baskı ve işçi kıyımının gerçekleşmemesi taleplerinin yerine getirilene kadar direnişte olacaklarını aktardı. (Gebze/EVRENSEL)

Direnişteki LG işçilerinden dayanışma çağrısı: Birliğin olduğu yerde zalim hiçbir şey yapamaz

ÖNCEKİ HABER

KPSS'de ramazan uygulaması: Adaylara şeker verilmedi

SONRAKİ HABER

Celal Doğan: Erdoğan'la HDP adına görüşmedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...