03 Temmuz 2015 13:32

'Katil projelere karşı İstanbul’a nefes ol'

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, İstanbul’da hayata geçirilmek istenen mega projelere karşı, 'Katil projeleri durduralım! İstanbul’a nefes ol!' kampanyası başlattı.

Beyoğlu Sineması’nda düzenlenen basın toplantısında 3. Köprü, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul gibi projelere karşı yürütülecek kampanyaya dair bilgiler verildi. Ortak açıklamayı Kuzey Ormanları Savunması’ndan Selma Kanbur ve Ercan Sıkdokur yaptı.

İSTANBUL’A NEFES OL!

“Şimdiye kadar sürdürdüğümüz mücadelede vites yükseltiyoruz” diyen Selma Kanbur, “’İstanbul’a nefes ol’ adını koyduğumuz kampanyamızı ilan ediyoruz. Sermaye ve iktidar ortaklığının yok etmeye and içtiği İstanbul’u, ağaç ağaç, sokak sokak koruyacak ve savunacağız” dedi.

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın doğayı, yaşam alanlarını tahrip edenlerin takibinde olduğunu belirten Ercan Sıkdokur da, “Mahalle mahalle, şehir şehir çoğalıp sonbaharda yaşamı savunan irademizin belgesi imzalarımızla Ankara’da olacağız” dedi.

İLK EYLEM TÜNEL’DE

Ağıt yakma değil, katil projeleri durdurma, İstanbul’a nefes olma zamanının geldiğini belirten Selma Kanbur, “5 Temmuz Pazar günü kampanyamızın ilk eylemi için yine sokaktayız; saat 17.00’de Tünel’de buluşuyor, mücadelemizin yeni sayfasını coşkuyla açıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan 3. köprü inşaatı ile tahrip edilen alanların geri dönüştürülebileceğini ifade eden Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Ünal Akkemik, “Tekrardan ağaçlandırma yaparak 30-40 yıl içinde o bölgeyi eski haline çevirebiliriz” dedi.

‘İNSANLAR KORKUDAN SES ÇIKARAMIYOR’

3. havaalanı projesi mağduru Mustafa Bozkurt ise,”3. havaalanı projesi Yeniköy’e kadar ulaştı. 20-25 bin dönüm arazi zarar gördü. Köyümüz mağdur. İnsanlar korkudan ses çıkaramıyor” dedi.

Toplantıda Türkiye Tabipler Birliği ve Şehir Plancıları Odası adına da konuşmalar yapıldı.

İBB BİNASINDAN PANKART SARKITILDI

Kampanyanın duyurusunun yapıldığı basın toplantısıyla eş zamanlı olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasının çatısından aşağı “Kuzey Ormanlarını, 250 milyon ağacı savun! İstanbul’a nefes ol” pankartı sarkıtıldı. Gerçekleştirilen eylemin ardından iki kişi İBB güvenlik görevlilerince alıkonulurken, basın toplantısı sırasında Periscope canlı yayınıyla bu anlara şahit olundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR'de yetki Çelik-İş’e verildi

SONRAKİ HABER

Çiftlikte elektrik akımına kapılan bakıcı öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...