02 Temmuz 2015 16:48

‘2 Temmuz Sivas Madımak Katliamını unutmadık, unutturmayacağız'

Paylaş

2 Temmuz Sivas Katliamı'nın yıl dönümünde İzmir'de de emek ve demokrasi güçleri eylem yaptı.

Alevi örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin çağrısıyla Konak Eskisümerbank önünde toplanan yüzlerce insan Birinci Kordon boyunca Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kitle örgütleri İkinci Kordon'dan yürümek istedi ancak emniyet güçleri izin vermedi.

'Sivas'ın Işığı Sönmeyecek', 'Sivas'ı Unutma, Unutturma', 'Madımak'ı Yakanlar. AKP'yi Kuranlar' ve 'Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP' sloganlarını attı. En önde 'Sivas'ın Işığı Sönmeyecek' yazılı pankart açıldı.

Emek Partisi üyeleri de 'Sivas'tan Kobanê'ye, Barbarlık Yenilecek, Halklar Kazanacak' pankartı ile Konak YKM önünde toplanarak kitleye katıldı. Yürüyüşte AKP'nin savaş çığırtkanlığı protesto edilerek Diren Kobanê sloganları atıldı.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Alevi Bektaşi Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Mustafa Arslan, devletin farklı uluslardan ve inançlardan olan Anadolu halklarını Türk İslam potasında eriterek makbul vatandaşlar yaratmaya çalıştığını ifade ederek 'Bizler kimsenin dilinden, dininden, mezhebinden, cinsiyetinden dolayı aşağılanmadığı, ayrımcılığa uğramadığı, emek sömürünün yapılmadığı bir ülke istiyoruz' dedi.

AKP iktidarıyla birlikte Türkiye'nin Ortadoğu bataklığının bir parçası olduğunu dile getiren Arslan şunları dedi "Laik, demokratik ve özgür bir Türkiye için bugün, Irak'ta, Suriye'de, Kobanê'de görülmedik bir barbarlık, vahşet ve katliam yaşanmaktadır. Ortadoğu’da yaşanan bu katliamı ve savaş çığırtkanlarına dur demek için, tüm halkları ve inançları birlikte mücadeleye davet ediyoruz. 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamını unutmadık, unutturmayacağız'. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kobané’yi savunan kadın Türkiye’de ceza aldı

SONRAKİ HABER

'Savaşa karşı barış'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...