02 Temmuz 2015 16:37

Kobané’yi savunan kadın Türkiye’de ceza aldı

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kobané’de IŞİD ile girmiş olduğu çatışmada yararlanan ve tedavi için geldiği Türkiye’de tutuklanan Özgül Yaşa’ya Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada ‘yasadışı örgüte üye olmak suçu’ndan 6 yıl 3 ay, sahte kimlik bulundurmaktan ise 10 ay hapis cezası verildi. Özgül Yaşa’yı tedavisi için İstanbul’a götüren Mehmet Can Tekin ve Mehmet Akıcı isimli kişilere ise ‘yasadışı örgüte yardım etmek suçu’ndan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

CEZAEVİNDE TEDAVİSİ AKSIYOR

5 Kasım 2014 tarihinde Osmaniye’de gözaltına alınan ve tutuklanan Özgül Yaşa, IŞİD ile Kobané’de girmiş olduğu çatışmada yüzüne isabet eden mermi çenesini parçalayarak ensesinden çıkmıştı. Yaklaşık 8 aydır cezaevinde bulunan Yaşa’nın çenesinde çok sayıda kırık var ve cezaevi koşullarında tedavisinin aksaması nedeni ile avukatının tahliye talebi mahkemece dikkate alınmadı. Yaşa’nın hâlâ Karataş Kadın Cezaevi’nde kaldığını ifade eden Yaşa’nın avukatı Tugay Bek, Yaşa’nın cezaevi koşullarında beslenmekte zorlandığını ve tedavisinin aksadığını aktararak tedavisini sürdürebilmesi için bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. 

'POLİTİK BİR KARAR'

Bu karar ile mevcut yargı sisteminin, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı hiçi bir eylemi ve amacı olmayan YPG ve Kobané direnişçilerini ‘terörist’ olarak görmesi anlamına geldiğini söyleyen Bek,  IŞİD’in bu soruşturma ve cezalara maruz kalmadığını hatırlattı. Pek çok IŞİD teröristinin Türkiye topraklarında barınıp rahatlıkla Suriye ve Irak’a geçmekte ve hiçbir soruşturma ve kovuşturmaya uğramadığını ifade eden Bek, “Kobané direnişine katılan ve onlara yardım edenlerin bu şekilde cezalandırılması tamamen politik bir karardır” dedi.  AKP Hükümeti’nin bölgede Kürt karşıtı ve IŞİD ve benzeri selefi gurupları destekleyen politikalarına dikat çeken Bek, “Ortaçağ karanlığından çıkıp gelen canilere karşı tüm insanlığı savunan Kobané direnişçilerinin cezalandırılması yargı ve ülkemiz için utanç kaynağıdır.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sivas katliamı Bolu’da da lanetlendi!

SONRAKİ HABER

‘2 Temmuz Sivas Madımak Katliamını unutmadık, unutturmayacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...