02 Temmuz 2015 15:21

Madımak ve Gezi şehitleri anıldı

Paylaş

Madımak Katilamı’nda hayatını kaybedenler ve Gezi Şehitleri Adana’nın Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesinde yapılan etkinlik ile anıldı. 

Direnakkapı’nın organize ettiği etkinliğe Seyhan Belediyesi de destek verdi. Ali Asker’in sahne aldığı geceye Gezi eylemlerinde Antakya’da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ve Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anneleri de katıldı. 

Burada konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, sanık polis memurlarına verilen 10’ar yıl hapis cezasına tepki göstererek “Bir genci katletmenin cezası 10 yıl olmamalı” dedi. “Pes etmedik, etmeyeceğiz” diyen Korkmaz, katiller cezasını bulana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. 

‘BİZ PIRIL PIRIL GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ’

Oğlunun her Pazartesi günü yine Antakya’da polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert için yapılan anmaya yapılan anmada hedef gözetilerek öldürüldüğünü dile getiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan “Oğlumu Tayyip’in kiralık katilleri öldürdü” diyerek oğlunun polislerin korunduğunu söyledi. 
Suriye’ye müdahale ile başlayan Antakya’daki eylemlerin Gezi ile devam ettiğini ifade eden Atakan, Suriye’de IŞİD’in ortaya çıktığını Antakyalı olan Halil Aksakal’ın da Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken öldürüldüğünü belirterek “Biz tertemiz gençler yetiştiriyoruz. Bu ülkeye hırsız, katil değil…” dedi. 

Madımak’a dair şiirlerin okunduğu gecede Akkapı’lı gençlerin oluşturduğu müzik grubundan sonra Ali Asker sahne aldı. (Adana/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Sivas Katliamı İskenderun'da lanetlendi

SONRAKİ HABER

HDP: Maliye Bakanı'nın işçilere verdiği sözü yerine getirsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...