01 Temmuz 2015 17:51

Yeryüzü sofrası Kobanê için kuruldu

Paylaş

MAZLUMDER Van Şubesi tarafından Kobanê direnişine destek amacıyla yeryüzü sofrası kuruldu. Anti Kapitalist Müslümanlar da Denizli'de yer yüzü sofrasını kurdu. 

Van’da MAZLUMDER Şubesi tarafından Kobanê direnişine destek için Feqiye Teyran Parkı’nda yeryüzü sofrası kurularak iftar verildi. Halkın evlerinde yaptığı yöresel yemekleri getirerek hazırladığı sofrada çok sayıda yurttaşın yanı sıra Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin de yer aldı. Yoğun ilginin olduğu yeryüzü sofrasında iftarın açılmasının ardından bir süre sohbet edildi. 

DENİZLİ’DE YERYÜZÜ SOFRASI KURULDU

Denizli’de ise Antikapitalist Müslümanlar ve Yeryüzü Sofrası gönüllüleri, yeryüzü sofrasında bir araya geldi. Denizli Belediyesi önünde kurulan sofraya herkes yanında getirdiği yiyecekleri koyarken, iftar öncesi konuşan Yeryüzü Gönüllüleri Sofrası Sözcüsü Devrim Evci, “Bu sofralar mazlumun rengine bakılmayacağını öğretiyor bize. Mazlumların yan yana durup birbirinin acısına kulak vermesini hayatımıza soluk aldıracak en devrimci tutum olduğunu gösteriyor” dedi.

Ezanın okunmasıyla orucunu açan yurttaşlar, alandan ayrılmadan önce çevre temizliği yaptı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hastanede korkutan yangın

SONRAKİ HABER

Nejat İşler, futbol okulu açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...